Δεδομένου ότι η προηγούμενη συνάντηση των τεσσάρων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας καταγράφηκε πριν από 68 χρόνια, μπορεί να κατανοήσει κανείς την ιστορικότητα της στιγμής. Το μακρινό 1949 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός – ΑΕΚ αναμετρήθηκαν σε μονούς αγώνες για μια θέση στον τελικό και εφόσον η ιστορία επαναληφθεί μελλοντικά, δεν είναι απίθανο οι Big 4 να ξανασμίξουν στην τετράδα του Κυπέλλου το μακρινό 2085!

Για τις ομάδες ωστόσο η αντιμετώπιση των επερχόμενων ημιτελικών είναι πολύ πιο κυνική και λιγότερο ρομαντική, αφού οτιδήποτε άλλο από την πρόκριση στον τελικό θα σημάνει αποτυχία. Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ συναντιούνται (19.00) στο Κύπελλο πρώτη φορά μετά το 2014, όταν οι Πράσινοι είχαν επικρατήσει 4-1 στον τελικό του ΟΑΚΑ, και προσβλέπουν στην πρόκριση η οποία θα τους φέρει πιο κοντά στην επίτευξη ενός στόχου που σημαίνει πολλά για τις διοικήσεις των δύο συλλόγων, τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά τη βαριά ήττα (3-0) που υπέστη το Τριφύλλι την περασμένη Κυριακή από τον Δικέφαλο στο γήπεδο της Τούμπας για το πρωτάθλημα, επαναφέρει τη βασική ενδεκάδα που τον οδήγησε στις σημαντικές νίκες επί του Ολυμπιακού (1-0), της ΑΕΚ (3-2) και του Πανιωνίου (1-0). Στο τέρμα θα αγωνιστεί ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, στην άμυνα οι Κουλιμπαλί, Χουλτ, Μολέντο, Κουτρουμπής, στα χαφ οι Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Εμποκού και στην επίθεση οι Κλωναρίδης και Μπεργκ. Μοναδικός απών για τους Πρασίνους είναι ο τραυματίας Λουντ, ενώ ο Λέτο, ο οποίος απειλείται με ποινή δύο αγωνιστικών για ανάρμοστη συμπεριφορά στο ματς με την Ενωση, συμπεριελήφθη στην αποστολή. Από την πλευρά του, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ιβιτς έχει κατασταλάξει στους οκτώ από τους έντεκα που θα χρησιμοποιήσει στη Λεωφόρο (Γλύκος, Λέοβατς, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Κάνιας, Τσίμιροτ, Ενρίκε), ενώ τρεις θέσεις διεκδικούν οι Σάχοβ, Κάμπος, Μπίσεσβαρ, Ουάρντα, Κουλούρης, Αθανασιάδης. Με την αποστολή του Δικεφάλου ταξίδεψε στην Αθήνα και ο Πρίγιοβιτς, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε.

Στο γήπεδο της Λεωφόρου δεν θα πέφτει καρφίτσα καθώς αναμένεται να εξαντληθούν σήμερα και τα τελευταία εισιτήρια της αναμέτρησης, που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και αρκετών μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ντόρτμουντ, η Βέρντερ Βρέμης, η Χέρτα Βερολίνου, η Μάλαγα, η Σασουόλο και η Ρεάλ Μπέτις, που στέλνουν σκάουτ προκειμένου να παρακολουθήσουν και το αυριανό ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.