Τους τελευταίους δύο μήνες επανήλθαν στη μόδα τα τηλεοπτικά ριάλιτι χάρη στο «Survivor». Ωστόσο στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία φαίνεται ότι για πολλά χρόνια «παιζόταν» το «Big Brother». Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, νέο σκάνδαλο φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι έλεγχοι ασφαλείας που διενεργήθηκαν αιφνιδιαστικά –για λογαριασμό της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Ομοσπονδίας –από ιδιωτική ανεξάρτητη εξειδικευμένη εταιρεία.

Παράνομο καταγραφικό υλικό, υπόγειες εγκαταστάσεις, ενσωματωμένες κάμερες και μικρόφωνα με δυνατότητα απευθείας παρακολούθησης ήχου και εικόνας στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδή (από το γραφείο του προέδρου μέχρι την αίθουσα συνεδρίασης της ΚΕΔ) αλλά και στο προπονητικό κέντρο των εθνικών ομάδων στον Αγιο Κοσμά ήταν ορισμένα από τα στοιχεία που κοινοποίησε η προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας, όπως αυτά προκύπτουν από τα δύο πορίσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η νυν διοίκηση της ΕΠΟ κάνει λόγο για «οργή, βαθιά απογοήτευση και αίσθημα αισχύνης για όσα αποκαλύπτονται αναφορικά με τις προηγούμενες μεθόδους διοίκησης του ελληνικού ποδοσφαίρου», ενώ τονίζει πως ήδη απέστειλε στη δικαιοσύνη τα εν λόγω πορίσματα που «πιστοποιούν την ύπαρξη εν λειτουργία μηχανισμών παρακολούθησης των υπαλλήλων της, των διεθνών παικτών και των εθνικών προπονητών στο προπονητικό κέντρο των εθνικών ομάδων στον Αγιο Κοσμά, που είχαν τοποθετηθεί εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά και την αποκάλυψη υπόγειας εγκατάστασης για την τοποθέτηση μηχανισμού καταγραφής των παρακολουθήσεων στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Γουδή».

Μάλιστα όπως τονίζουν οι διοικούντες την ΕΠΟ, «η ντροπή βαραίνει όλους όσοι υιοθέτησαν ή, αν γνώριζαν, δεν κατήγγειλαν τις πρακτικές αυτές», ενώ καταλήγουν πως «είναι ζήτημα τιμής, αλλά και καλώς νοούμενου συμφέροντος κάθε πλευράς που μετέχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο να μη σιωπήσει, να μην επιτρέψει οιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης μπορεί πιθανώς να επιχειρηθεί, αλλά να αποδοκιμάσει δημόσια τις πρακτικές αυτές και να συμβάλει έμπρακτα –δηλαδή επικουρώντας την ΠΔΕ της ΕΠΟ και τις αρμόδιες κρατικές Αρχές –στην οριστική εξάλειψή τους και την τιμωρία των προσώπων που λέρωσαν το άθλημα».

Αυτό το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί, πάντως, είναι πότε ακριβώς τοποθετήθηκαν τα συστήματα παρακολούθησης, από ποιον δόθηκε η συγκεκριμένη εντολή και ποιοι γνώριζαν την ύπαρξή τους.