Αρχές Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, στην περιοχή του Βοτανικού.

Το έργο κατασκευάζεται από κοινοπραξία κατασκευαστικών εταιρειών, το συμβατικό τίμημα ανέρχεται σε 887.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ενώ φορέας του είναι το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Περιλαμβάνει την κατασκευή μεταλλικού κτιρίου τεμένους, συνολικής επιφάνειας 1.000 τ.μ., τα οποία κατανέμονται σε ισόγειο και ημιώροφο, χωρητικότητας 350 ατόμων, σε οικόπεδο έκτασης 17 στρεμμάτων.
  
Συγκεκριμένα, το κτίριο περιλαμβάνει λατρευτικό χώρο ανδρών (300 ατόμων), λατρευτικό χώρο γυναικών (50 ατόμων), βοηθητικούς χώρους ανδρών και γυναικών (αποδυτήρια), WC ανδρών και γυναικών, γραφείο ιμάμη και γραφείo μουεζίνη.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Νοέμβριο με την κατεδάφιση των δύο από τα οκτώ κτίρια, στη θέση των οποίων κατασκευάζεται το τέμενος. Στις αρχές Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε η θεμελίωση του κτιρίου, ενώ τέλος Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε ο μεταλλικός σκελετός.

Στην παρούσα φάση οι εργασίες αφορούν στην τοποθέτηση βιομηχανικών δαπέδων, κουφωμάτων, εγκαταστάσεων ύδρευσης-αποχέτευσης-θέρμανσης-πυρόσβεσης, εγκαταστάσεις ισχυρών-ασθενών ρευμάτων, στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, στην τοποθέτηση των ειδών υγιεινής και στις απαραίτητες δοκιμές των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από