Η Τουρκία διαθέτει αποδείξεις από τις οποίες προκύπτει ότι κατά την επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, περιλαμβανομένων παιδιών, στη Βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, έγινε χρήση χημικών όπλων, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Ρετζέπ Ακντάγκ.

Περίπου 30 άνθρωποι έχουν από μεταφερθεί από τα σύνορα της Συρίας σε τουρκικά νοσοκομεία, δήλωσε ο υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους στη βορειοανατολική επαρχία Ερζερούμ. Ο υπουργός δεν αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα ευρήματα.

Η συριακή αντιπολίτευση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 200 τραυματίστηκαν από μια επίθεση με χημικά όπλα στην επαρχία Ιντλίμπ, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον συριακό Στρατό.

Πηγή από τον συριακό Στρατό δήλωσε αργότερα στο πρακτορείο Sputnik ότι δεν διαθέτει χημικά όπλα και υπονόησε ότι οι κατηγορίες ενδέχεται να αποτελούν μέρος της προπαγάνδας κατά της Δαμασκού.

Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία πρότειναν ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα καταδικάζει την επίθεση, την οποία και εκείνες αποδίδουν στις δυνάμεις του Ασαντ. Ο συριακός Στρατός πάντως αρνείται κάθε ανάμειξη.