Στο πιο κρίσιμο φετινό παιχνίδι στη φάση των ομίλων του Champions League υδατοσφαίρισης, ο Ολυμπιακός γνώρισε μετά από δύο χρόνια την ήττα και έχασε οριστικά την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά του final-6.

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 6-4 από την ουγγρική Ζόλνοκ στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά και πλέον θα πάνε στη Βουδαπέστη γνωρίζοντας ότι, θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο της τρίτης ομάδας του Β΄ ομίλου προκειμένου να περάσουν στην τετράδα, όπου θα τους περιμένει η πανίσχυρη Προ Ρέκο.

Ο Ολυμπιακός εμφάνισε σοβαρή επιθετική δυσλειτουργία και χρειάστηκε σχεδόν 12 αγωνιστικά λεπτά για να σκοράρει, με ένα ξαφνικό σουτ του Φουντούλη που αιφνιδίασε τον Βίκτορ Νάγκι. Ως εκείνο το σημείο, οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν χάσει τρεις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, ενώ δεν είχαν κατορθώσει ουσιαστικά να απειλήσουν «στα ίσια».

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 2-2, 1-2, 1-1

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Βάργκα (περιφέρεια), 0-2 Μέζεϊ (π.π.), 1-2 Φουντούλης (περιφέρεια), 1-3 Πρλαϊνοβιτς (π.π.), 2-3 Γεννηδουνιάς (π.π.), 3-3 Μυλωνάκης (κόντρα), 3-4 Κις (κόντρα), 3-5 Βάμος (π.π.), 4-5 Φουντούλης (πέναλτι), 4-6 Βάργκα (πέναλτι)

Ο Ολυμπιακός είχε 1/9 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα. Η Ζόλνοκ είχε 3/10 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα.

Διαιτητές: Ναούμοφ (Ρωσία), Φρανούλοβιτς (Κροατία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Μπούσλιε, Ποντικέας, Ντόσκας, Μουρίκης, Κολόμβος, Γιάνοβιτς, Εσπανιόλ, Γαλανόπουλος

ΖΟΛΝΟΚ (Σάντορ Τσεχ): Νάγκι, Γκότσιτς, Κρουσιγιά, Βάμος 1, Γιάνσικ, Μέζεϊ 1, Αλεξιτς, Γιάνγκερ, Πρλαϊνοβιτς 1, Βάργκα 2, Κις 1, Φούλοπ, Κάρντος