Ρώσος πολίτης, γεννημένος στο Κιργιστάν, είναι ο δράστης της επίθεσης στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τις υπηρεσίες ασφαλείας στο Κιργιστάν. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφάλειας, πρόκειται για τον Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, ο οποίος γεννήθηκε στο Ος, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Κιργιστάν, το 1995.

Αντιφατικές παραμένουν ωστόσο οι πληροφορίες σχετικά με τον δράστη ή τους δράστες της πολύνεκρης επίθεσης στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης.Το Interfax μετέδωσε νωρίτερα ότι αναζητούνται δύο άτομα.

Ο απολογισμός των νεκρών από την έκρηξη βόμβας στην Αγία Πετρούπολη αυξήθηκε σε 14, ανακοίνωσε την Τρίτη η ρωσίδα υπουργός Υγείας Βερόνικα Σκόρτσοβα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, ενώ τουλάχιστον 50 άτομα τραυματίστηκαν.

Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε ανακοινωθεί χθες από τις ρωσικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες ήταν 11 νεκροί.

Οι Αρχές χαρακτηρίζουν την έκρηξη ως τρομοκρατική επίθεση και έχουν ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση.

Σε μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιευτεί φωτογραφίες που φέρεται να δείχνουν τον δράστη της επίθεσης στο Μετρό, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά τους.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε το βράδυ τον σταθμό του Μετρό της Αγίας Πετρούπολης όπου σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση και άφησε λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων.

Μαζί του επικοινώνησε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη στήριξη της χώρας του στη Ρωσία.

«Πρόκληση» για όλους τους Ρώσους, του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν περιλαμβανομένου, χαρακτήρισε το Κρεμλίνο την επίθεση στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

«Κάθε επίθεση που γίνεται στη χώρα μας είναι μια πρόκληση για όλους τους Ρώσους, περιλαμβανομένου του αρχηγού του κράτους, περιλαμβανομένου του προέδρου μας», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Βίντεοτο οποίο τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά την επίθεση