Νάπολι – Ιγκουαΐν 1-1. Μπορεί να μη νίκησαν οι Παρτενοπέι τη Γιουβέντους, έμειναν ωστόσο με την ικανοποίηση πως ο άσωτος υιός Γκονσάλο Ιγκουαΐν όχι μόνο δεν κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη του επιστροφή στο Σαν Πάολο, αλλά δεν πάτησε ούτε μία φορά στην περιοχή της ομάδας τους.

Η εικόνα της μετάβασης του λεωφορείου που μετέφερε την αποστολή της Γιουβέντους από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει στο Σαν Πάολο θα καταγραφεί ως ένα από τα γεγονότα που θα μείνουν ανεξίτηλα στο μυαλό των Ναπολιτάνων. Το ίδιο και οι αποδοκιμασίες με τις οποίες υποδέχτηκαν οι τιφόζι τον Αργεντινό στο γήπεδό τους.

Η Γιούβε ήταν τυχερή που προηγήθηκε μόλις στο 5′ με τον Κεντίρα γιατί στη συνέχεια είχε την άνεση να εκδηλώσει το ταλέντο της στην άμυνα.

«Θα πρέπει να είναι τιμή μας που η Γιουβέντους αμύνθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Εδειξε πόσο καλοί είμαστε» σχολίασε ο Μάρεκ Χάμσικ που πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης για τους Ναπολιτάνους. Ο Σλοβάκος ήταν αρκετά διπλωμάτης όταν του τέθηκε το ερώτημα αν ήταν πολύ σκληρή η υποδοχή των τιφόζι στον Ιγκουαΐν: «Ο Ιγκουαΐν έδωσε τα πάντα στα τρία χρόνια που αγωνίστηκε  εδώ. Υστερα απ’ αυτό, όπως έχω ξαναπεί, δεν τον σκέφτομαι. Η μόνη που σκέφτομαι είναι η Νάπολι».

Οι αριθμοί αποκαλύπτουν την κυριαρχία των Παρτενοπέι στον αγωνιστικό χώρο. Δημιούργησαν 13 ευκαιρίες έναντι τριών των αντιπάλων τους, είχαν 17 σουτ έναντι τεσσάρων και 56% κατοχή της μπάλας.

Λίγες ημέρες μετά το ρεκόρ του στην Εθνική Ιταλίας, καθώς στα 18 του χρόνια έγινε ο νεότερος πορτιέρο που αγωνίστηκε στη Σκουάντρα Ατζούρα, ο Τζίτζι Ντοναρούμα έπεσε θύμα επικής γκάφας που στοίχισε στη Μίλαν δύο βαθμούς στο ματς με την Πεσκάρα (1-1). Ο Γκάμπριελ Παλέτα τού επέστρεψε την μπάλα, την οποία όμως ο Ντοναρούμα δεν κατάφερε να ελέγξει και αυτή κατέληξε στην εστία του.

Τα αποτελέσματα: Σασουόλο – Λάτσιο 1-2, Ρόμα – Εμπολι 2-0, Τορίνο – Ουντινέζε 2-2, Κιέβο – Κροτόνε 1-2, Φιορεντίνα – Μπολώνια 1-0, Τζένοα – Αταλάντα 0-5, Παλέρμο – Κάλιαρι 1-3, Πεσκάρα – Μίλαν 1-1.

Η βαθμολογία: Γιουβέντους 74, Ρόμα 68.