Ισόπαλο 1-1 τέλειωσε το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ, στο Γκελζενκίρχεν, ανάμεσα στη Σάλκε και την Ντόρτμουντ. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, προηγήθηκε με τον Ομπαμεγιάνγκ (53′), είχε δοκάρι με τον Ντεμπελέ (74′), αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη. Η Σάλκε ισοφάρισε στο 77′ με τον Κέρερ και στις καθυστερήσεις, ζήτησε (δίκαια) πέναλτι σε χέρι του Μπάρτρα.

«Πολυβόλο» η Μπάγερν συνέτριψε στην Αλιαντζ Αρένα τον Αουγκσμπουργκ με 6-0. Χατ-τρικ σημείωσε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, δύο γκολ ο Τόμας Μίλερ και ένα ο Τιάγκο Αλκάνταρα.

Με πρωταγωνιστή τον Τόμας Ντιλέινι (τρία γκολ και μία ασίστ), η Βέρντερ Βρέμης νίκησε 5-2 εκτός έδρας τη Φράιμπουργκ και έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την παραμονή της.

Το γκολ του Χόλτμπι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, έδωσε στο Αμβούργο τη σπουδαία νίκη επί της Κολωνίας (2-1) και παράλληλα ελπίδες για την παραμονή στην κατηγορία. Τέλος, με δύο γκολ του Κειτά και ένα των Φόρσμπεργκ και Ορμπάν, η Λειψία νίκησε 4-0 την Ντάρμσταντ.

Τέλος 0-0 τέλειωσε το παιχνίδι Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Γκλάντμπαχ.