Ο Παναθηναϊκός πήρε μια τεράστια εντός έδρας νίκη επικρατώντας με 85-80 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην παράταση (κ.α. 73-73). Οι Πράσινοι με αυτή την νίκη τους και σε συνδυασμό με την ήττα της Φενέρμπαχτσε στην Μαδρίτη από την Ρεάλ ανέβηκαν στην 4η θέση της βαθμολογίας και είναι πολύ κοντά να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ

Μάλιστα η ελληνική ομάδα υπό προϋποθέσεις θα μπορεί να είναι τέταρτη ακόμα και με ήττα από τη Μακάμπι στην τελευταία αγωνιστική. Σε αυτή την περίπτωσηθα χρειάζεται απλώς νίκη της Μπασκόνια επί της Ζαλγκίρις στην Βιτόρια, ανεξάρτητα του τι θα κάνει η Φενέρ, προκειμένου η ελληνική ομάδα να είναι ξανά τέταρτη!

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε στο παρκέ του ΟΑΚΑ, πάθος και ενέργεια που ήταν και εκείνα τα στοιχαία που έκαναν τη διαφορά σε ένα παιχνίδι κλειστό που φαινόταν πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Επαληθεύθηκε δε για μία ακόμα φορά πως με τον Γκιστ υγιή ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει μακριά!

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ από το ξεκίνημα, αλλά ο Παναθηναϊκός έδειχνε ότι ήλεγχε τον ρυθμό και ο Τσάβι Πασκουάλ έβγαζε αυτοπεποίθηση με τον πλουραλισμό στην πεντάδα του. Οι πράσινοι μπόρεσαν να ανταποκριθούν στην πληρότητα της ΤΣΣΚΑ, αφού οι Τεόντοσιτς και Ντε Κολό είχαν βρει τον… μπελά τους από την άμυνα των Τζέιμς και Καλάθη, αφού πρώτα ο Φελντέιν είχε αποτύχει απέναντι στον Γάλλο.

Τα δεκάλεπτα:20-17, 45-40, 58-55, 73-73, 85-80

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13, Νίκολς 5, Ρίβερς 17, Τζέιμς 13, Παππάς 8, Φελντέιν 2, Γκιστ 6, Γκάμπριελ 3, Μπουρούσης 6, Καλάθης 12.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Δημήτρης Ιτούδης): Ντε Κολό 15, Τεόντοσιτς 15, Όγκουστιν 14, Φριντζόν 4, Τζάκσον 3, Αντόνοφ, Φρίλαντ, Βοροντσέβιτς 14, Χίγκινς 8, Χριάπα 2, Κουρμπάνοφ, Χάινς 5.