Ο Ολυμπιακός για ένα ακόμη παιχνίδι… φλέρταρε έντονα με νέα βαθμολογική απώλεια, καθώς παρά το ντεμπούτο του Τάκη Λεμονή στον πάγκο, εμφάνισε αμυντικά προβλήματα στο ματς με τον Πλατανιά στο Καραϊσκάκη στο οποίο τελικά επικράτησε 2-1 με ανατροπή.

Με άσχημη εμφάνιση στο πρώτο 45λεπτο και υποφερτή στα πρώτα 20 λεπτά του δεύτερου ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό και πλησίασε ακόμη περισσότερο στον τίτλο. Απέναντί του είχε μια ομάδα που απέδειξε για πολλοστή φορά ότι η εφετινή της πορεία μόνο τυχαία δεν είναι…

Η ενδεκάδα που παρέταξε ο Τάκης Λεμονής δεν είχε στο αρχικό της σχήμα τον Σισοκό (πήρε την θέση του αριστερά ο Ντε Λα Μπέγια), ούτε τους νεαρούς Μανθάτη και Ρέτσο, ενώ και ο Σεμπά έμεινε στον πάγκο και στην θέση του μπήκε ο Ανδρούτσος.

Παρά τις αλλαγές αυτές, όμως, η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν διαφορετική από αυτήν του τελευταίου τριμήνου. Η εδαφική υπεροχή ανήκε στους «ερυθρόλευκους», ωστόσο, και κενά στην άμυνα υπήρχαν και οι γραμμές ήταν μακριά η μία από την άλλη, ενώ σε ένα ακόμη ματς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εμφανέστατο πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων.

Ούτε μία «καθαρή» ευκαιρία δε δημιούργησε η ομάδα του Πειραιά σε ολόκληρο το 45λεπτο. Η μοναδική αξιόλογη προσπάθεια ήταν το σουτ του Φιγκέιρας έξω από την περιοχή στο 33΄ που απόκρουσε ο Σωτηρίουσε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους με το πέρασμα του χρόνου και βλέποντας ότι ο αντίπαλός τους δεν ήταν απειλητικός άρχισαν σιγά-σιγά να βγαίνουν από την άμυνά τους.

Πρώτη φορά απείλησαν στο 20΄ με την κεφαλιά του Γιορέντε που βρήκε σε ετοιμότητα τον Καπίνο (μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια), ενώ μετά από 8 λεπτά ήταν η σειρά του Μανούσου να πιάσει το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε στα σώματα αμυντικών των γηπεδούχων.

Οι Χανιώτες βρήκαν τελικά το δρόμο προς τα δίχτυα στο 43′ με πέναλτι. Το σουτ του Γιακουμάκη μέσα στην περιοχή σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Φιγκέιρας και ο Ζαχαριάδης με την υπόδειξη του βοηθού του υπέδειξε την παράβαση. Ο Μανούσος εκτέλεσε ψύχραιμα κι «έγραψε» το 1-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και πάλι δεν είχε «καθαρή» ευκαιρία. Παρ΄ όλα αυτά, έφτασε στην ισοφάριση στο 54′ με το πλασέ του Μάριν (πρώτο του γκολ μετά τον περασμένο Ιανουάριο), μετά την ασίστ του Φορτούνη. Οι γηπεδούχοι πάντως διαμαρτυρήθηκαν έντονα για επιθετικό φάουλ του Φορτούνη πάνω στον Καρυπίδη, αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά.

Πλήρης ανατροπή στο σκηνικό του αγώνα στο 63′. Ούτε ένα λεπτό δεν είχε μπει στο γήπεδο ο Μάρτινς και με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Φιγκέιρας κι ο τελευταίος έδωσε… μισό γκολ στον Ρομαό που έκανε το 2-1 (πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα).

Απίστευτη ευκαιρία έχασε ο Πλατανιάς στο 67΄ με τον Γιορέντε να δίνει στον Σίγκνεβιτς, αλλά την τελευταία στιγμή απομάκρυνε ο Μποτία σε κόρνερ.

Μετά την εκτέλεση και πάλι ο Σίγκνεβιτς βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στο σημείο του πέναλτι, αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη.

Δοκάρι είχε ο Ολυμπιακός στο 70΄ με τον Ανσαριφάρντ, στην μεγαλύτερη ευκαιρία των Πειραιωτών στο ματς. Πέντε λεπτά πριν το τέλος, ο Καρντόσο έχασε νέα κλασική ευκαιρία για να σκοράρει, με το πλασέ που επιχείρησε να περνά δίπλα από το δοκάρι του Σωτηρίου.

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Ρομαό, Ντε Λα Μπέγια, Φορτούνης, Μποτία – Πριντέτα, Μπανανά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (62΄ Μάρτινς), Φορτούνης (80΄ Ντομίνγκες), Μάριν, Ανδρούτσος, Ανσαριφάρντ (70΄ Καρντόσο).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Μπανανά, Καρυπίδης, Πριντέτα (81΄ Γουνδουλάκης), Στάθης, Μουνάφο, Ντεβέσα (79΄ Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης (65΄ Σίγκνεβιτς), Γιορέντε.