«Θερμή» υποδοχή επεφύλαξαν εργαζόμενοι της ΔΕΗ στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη.

Κατά την είσοδο του υπουργού στο περιφερειακό συμβούλιο επικράτησε ένταση από εργαζομένους που διαδήλωναν ενάντια στον κατακερματισμό και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η οποία αποκλιμακώθηκε με παρέμβαση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργου Αδαμίδη.

Αργότερα, «κατηγορώ» κατά του υπουργού εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Δακής. Ο κ. Σταθάκης μάλιστα αποχώρησε προσωρινά, όταν ο κ. Δακής τον κατηγόρησε πως «με σαρδόνιο χαμόγελο» λέει κακά μαντάτα.

Κατά τη συνεδρίαση, παρουσία του υπουργού, υπήρξε επίσης έντονος διάλογος μεταξύ του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και του διευθυντή Λειτουργικής Υποστήριξης του Λιγνιτικού Κέντρου Δ. Μακεδονίας, Δημήτρη Ζαραφίδη.

Κατά την ομιλία του ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση συμμερίζεται την άποψη της τοπικής κοινωνίας για τον ισχυρό ρόλο της ΔΕΗ στο ενεργειακό σύστημα της χώρας και στο μέλλον.

«Είμαστε ακριβώς στην ίδια προσέγγιση στο θέμα της ενέργειας, στον ρόλο της ΔΕΗ, στην ανάγκη να υπάρξει ισχυρός πυλώνας της ΔΕΗ στο ενεργειακό μας σύστημα» και στο μέλλον, είπε ο κ. Σταθάκης, απευθυνόμενος στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η απαίτηση πώλησης μεριδίου της ΔΕΗ επανήλθε στη διαπραγμάτευση από πλευράς των θεσμών, τονίζοντας ότι σε αυτό έπαιξε τον κύριο ρόλο η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και η καταδίκη της χώρας μας για τη μονοπωλιακή θέση της ΔΕΗ στον λιγνίτη.