«Δεν αποκλείεται να τον δούμε την επόμενη χρονιά στο ΝΒΑ» λέει, καταθέτοντας την άποψή του στα «ΝΕΑ» για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο γκουρού του κολεγιακού μπάσκετ Θεόδωρος Ροδόπουλος που βρίσκεται στην Αριζόνα για το Φάιναλ Φορ.

Πρόκειται για τον «δολοφονικό» σουτέρ Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος με τον μαγικό καρπό του οδήγησε την κολεγιακή ομάδα του Ορεγκον στο Φάιναλ Φορ του NCAA για να αντιμετωπίσει το ξακουστό Νορθ Καρολάινα (του αείμνηστου Ντιν Σμιθ και του Μάικλ Τζόρνταν) στον ημιτελικό, που θα μεταδοθεί ζωντανά από την Cosmote Sport 8 στις 03.45 τα ξημερώματα της Κυριακής. Στον πρώτο ημιτελικό (01.05, Cosmote Sport 8) το Σάουθ Καρολάινα θα συγκρουστεί με το Γκονζάγκα στο University of Phoenix Stadium, την έδρα της ομάδας του NFL Αριζόνα Κάρντιναλς, που μπορεί να φιλοξενήσει 63.400 θεατές.

78 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. Μόνο… την πάπια δεν έκανε ο ηγέτης των Ducks (Πάπιες) στους κρίσιμους νοκάουτ αγώνες που έδωσε η ομάδα του στον δρόμο για το πρώτο Φάιναλ Φορ έπειτα από 78 ολόκληρα χρόνια. Ο πρώτος σκόρερ (μ.ό. 15,9 π.) της Εθνικής Ελλάδας U-19 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2015 της Κρήτης κατέγραψε μυθικές εμφανίσεις, σημειώνοντας διαδοχικά 24, 27, 20 και ξανά 27 πόντους στα νοκάουτ ματς απέναντι σε σημαντικές κολεγιακές ομάδες των ΗΠΑ (όπως το Μίσιγκαν και το Κάνσας), αποδεικνύοντας ότι ίσως είναι έτοιμος να διεκδικήσει το όνειρο του ντραφτ και την είσοδο στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

«Η παρουσία του ειδικά στο ματς της πρόκρισης με το Κάνσας δημιούργησε τεράστια εντύπωση στην Αμερική και ανάλογα με την εικόνα που θα δείξει στο Φάιναλ Φορ δεν αποκλείεται να τον δούμε την επόμενη χρονιά στο ΝΒΑ» τονίζει στα «ΝΕΑ» ο Θεόδωρος Ροδόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην Αριζόνα για να παρακολουθήσει το 34ο Φάιναλ Φορ, εκτιμώντας ότι «τα φαβορί είναι το Νορθ Καρολάινα και το Γκονζάγκα».

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως τον Νικ Καλάθη είχε ανακαλύψει ο δημοσιογράφος Ρήγας Δάρδαλης, έτσι και τον γιο της Σαμίας Κωνσταντινίδη και του Τζέριντ Ντόρσεϊ ανακάλυψε ο ειδικός στα θέματα ΝΒΑ δημοσιογράφος Νίκος Παπαϊωάννου. Αυτό συνέβη, μάλιστα, τυχαία, καθώς τον Μάρτιο του 2015 ο προπονητής του Ορεγκον Ντέινα Αλτμαν είχε έλθει με τον βοηθό του στην Αθήνα για να στρατολογήσει τον τότε παίκτη του Παναθηναϊκού Γιώργο Παπαγιάννη και σε ανύποπτη στιγμή ανέφερε το όνομα του Ντόρσεϊ. Ο δημοσιογράφος δεν το άφησε να πέσει κάτω και μέσα σε ελάχιστο διάστημα η Εθνική πρόσθεσε ένα σπουδαίο ταλέντο στη δεξαμενή της.