Η έκπληξη (με την τούρτα που του εμφάνισαν στα αποδυτήρια αμέσως μετά το ματς) που επεφύλασσαν οι συμπαίκτες του στον Ιωάννη Παπαπέτρου για τα 23α γενέθλιά του έκλεισε γλυκά μια ανώδυνη ήττα (77-69) για τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη από την Εφές.

Οι Πειραιώτες, οι οποίοι πήγαν χωρίς τον Λοτζέσκι στο Αμπντί Ιπεκτσί, έχασαν και τον Μιλουτίνοφ που είχε στομαχικές διαταραχές και έπαιξε λιγότερο από τρία λεπτά, αλλά και τον Γκριν που ένιωσε τράβηγμα στον δικέφαλο και έμεινε προληπτικά εκτός στο δεύτερο μέρος.

Ακόμα κι έτσι οι Ερυθρόλευκοι –που παρουσίασαν πάλι το κενό διάστημα εκεί που οι γηπεδούχοι με ηγέτη τον Ερτέλ και τον Μπράουν στο «5» έκαναν σερί 16-0 προς το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και στις αρχές του δεύτερου –ήταν ανταγωνιστικοί και βρήκαν λύσεις και από Παπαπέτρου, Παπανικολάου και Αγραβάνη στην επίθεση.

Το πιο θετικό όμως είναι το γεγονός ότι ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης για μια ακόμα φορά έδειξε ότι έχει αρχίσει και πατάει και πάλι γερά στο παρκέ τώρα που αρχίζουν τα πλέι οφ.

Η αρχή θα γίνει σίγουρα στο ΣΕΦ στις 18 Απριλίου, απλώς οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν ξέρουν αν θα έρθουν και πάλι στην Πόλη (το πιθανότερο σενάριο) για μεγάλη κόντρα με τη Φενέρ (εφόσον αύριο σε όλα τα παιχνίδια νικήσουν οι γηπεδούχοι και μόνο η Μπασκόνια κάνει το διπλό στην Πόλη με τη Γαλατά) ή την Εφές (εάν η Μπασκόνια χάσει στην Τουρκία).

Ή ακόμα και τους Βάσκους, εάν κάνουν δύο νίκες (με Γαλατά εκτός και Ζαλγκίρις εντός) και νικήσει παράλληλα η Φενέρμπαχτσε τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Υπάρχει και τρελό σενάριο νίκης της Ρεάλ απόψε και ήττα της από την Εφές τελευταία αγωνιστική στη Μαδρίτη, που βγάζει προημιτελικό τον περυσινό τελικό ΤΣΣΚΑ – Φενέρ!

Εφές: Τόμας 2, Χάινεϊκατ 11 (1 τρ., 11 ριμπ., 6 ασ.), Μπαλμπάι, Μπράουν 9, Οσμάν 8, Γκρέιντζερ 7 (2), Ερτέλ 18 (7/11 δίπ.), Μουτάφ, Πολ 11, Ντάνστον 11.

Ολυμπιακός: Γκριν 5 (1), Μπιρτς 6, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 8 (2), Σπανούλης 11 (1 τρ., 10 ασ.), Ουότερς 5 (1), Αγραβάνης 7 (1), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 16 (8/9 δίπ., 9 ρ.), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 2, Αθηναίου.

n Απόψε (21.45, ΕΡΤ2) ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί σε έναν «τελικό» πλεονεκτήματος την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας και με νίκη αγκαλιάζει την 4η θέση.