Η δίκη για την υπόθεση της Μανωλάδας άρχισε τον Ιούνιο του 2014. Λίγες εβδομάδες αργότερα, η αθωωτική για τους κατηγορουμένους απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας για την επίθεση εναντίον 35 μεταναστών από το Μπανγκλαντές, παρά την εισήγηση της εισαγγελέως να κριθούν ένοχοι, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Μετανάστες και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το δικαστικό μέγαρο της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Με βάση το σκεπτικό της απόφασης, οι τέσσερις ένορκοι και οι τρεις τακτικοί δικαστές έκριναν τον ιδιοκτήτη και τον έναν από τους επιστάτες αθώους για το αδίκημα της τέλεσης επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Στους άλλους δύο κατηγορούμενους επιστάτες επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με ανασταλτικό χαρακτήρα 14 και 7 ετών, στον πρώτο για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και στον δεύτερο για απλή συνέργεια, ενώ και οι τέσσερις κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων.

ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Λίγους μήνες αργότερα και παρά τις προσδοκίες για διαφορετική δικαστική απόφαση, ο Αρειος Πάγος έκρινε οριστικά αθώους τους τέσσερις κατηγορουμένους για την αιματηρή υπόθεση εργασιακής εκμετάλλευσης. Κι αυτό ενώ η πρώτη αθωωτική απόφαση είχε προκαλέσει την παρέμβαση της τότε εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η οποία ζήτησε να διαπιστωθεί αν συνέτρεχε ή όχι λόγος να ασκηθεί αναίρεση. Από την πλευρά του, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Παρασκευαΐδης μελέτησε το σκεπτικό της απόφασης των δικαστών της Πάτρας και έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι να ασκηθεί αναίρεση, καθώς η απόφασή τους πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.