Είναι από τους πιο όμορφους αισθητικά και προσεγμένους αρχιτεκτονικά χώρους σε ολόκληρη της Αθήνα. Οχι απλώς σέβεται το περιβάλλον και την ιστορία, αλλά εναρμονίζεται και με την πανοραμική θέα που προσφέρει στον επισκέπτη: Παρθενώνας, Πειραιάς και όπου αλλού μπορεί να φτάσει το μάτι μέχρι να το σταματήσει ο ορίζοντας. Χαίρομαι πραγματικά να βλέπω τόσο εξαιρετική δουλειά.

Το εστιατόριο και μπαρ Above στο roof top του νέου ξενοδοχείου Wyndham (Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Αθήνα, τηλ. 216-8009.965) είναι ένας από τους χώρους όπου όταν καθήσεις, δεν σου κάνει καρδιά να σηκωθείς. Δεν θέλεις να φύγεις. Οταν δοκιμάσεις τα πιάτα του, είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψεις. Το εστιατόριο διαθέτει δύο τύπους μενού. Ο πρώτος είναι το street (από 7,5 έως 9 ευρώ) που βασίζεται σε πιάτα με finger food, τα οποία συνθέτουν έναν παγκόσμιο γευστικό χάρτη από τις τοπικές σπεσιαλιτέ κάθε χώρας και συνοδεύονται από το αντίστοιχο κοκτέιλ. Από αυτό το μενού πήρα από την Ιαπωνία τα χτένια σοτέ με σαλάτα γουακάμε και μαρμελάδα ντομάτας. Αψογα σοταρισμένα και ζουμερά, φανταστική παρουσίαση. Στο ίδιο μενού βρήκα από τις ΗΠΑ mini burger από κρέας Angus, μπέικον και μαγιονέζα τρούφας, από τον Λίβανο αραβικό ψωμί με φαλάφελ και σουμάκ και άλλα πολλά υπέροχα πιατίνια.

Το δεύτερο είναι το κυρίως μενού που σερβίρει κυρίως μεσογειακά πιάτα. Δοκίμασα μια υπέροχη πράσινη σαλάτα με άγρια μανιτάρια, σύγκλινο, ντοματίνια, ελιές και βινεγκρέτ από βαλσάμικο και μυρωδικά. Δροσερή, με ευχάριστες γευστικές εκπλήξεις σε κάθε πιρουνιά και αρκετά χορταστική. Χτύπησα και μια πελώρια αστακομακαρονάδα, η οποία ήταν πραγματικό βάλσαμο. Μισός αστακός και μια μεγάλη μερίδα με φρεσκοβρασμένα, νευρικά μακαρόνια, δεμένα με κόκκινη σάλτσα η οποία γλύκιζε τόσο ώστε να μην ξινίζει. Γλυκά κορυφαία! Αψογες ισορροπίες σε όλα τα πιάτα, άμεσο και εξαιρετικό το σέρβις.

Πολύ καλή ευρωπαϊκή κουζίνα με μεσογειακές τάσεις και πελώριες μερίδες σερβίρει και το καινούργιο P.S. Pecora (Αγίου Γεωργίου 1, Νέο Ψυχικό, τηλ.210-6728.107). Από τα πιάτα του μου έχουν μείνει στο μυαλό οι κροκέτες κοτόπουλου με παρμεζάνα και dip wasabi και τρούφα. Πολύ γευστικό πρώτο είναι και το crostoni με καπνιστό σολομό, ρόκα και ψητά κολοκυθάκια. Από τα κυρίως, εντυπωσιάστηκα με το ριζότο α λα μιλανέζα. Τέλεια χυλωμένο ρύζι και εκπληκτική επιτυχία στο άρωμα και τη γεύση του σαφράν, κάτι που δεν είναι διόλου εύκολο. Με εντυπωσίασε ο επιτυχημένος συνδυασμός του σολομού με τη γλυκιά και καυτερή σάλτσα με συνοδευτικό φακές σαλάτα. Απλώς η σος αρκετά γλυκιά και καθόλου καυτερή. Οι μακαρονάδες του επίσης αρκετά καλές, αλλά ο μάγειρας φέρεται να έχει φοβία με το αλάτι που ρίχνει στο νερό όταν τα βράζει. Σημαντική παράμετρος για την τελική γεύση, εύκολο όμως να το διορθώσει, όταν έχει τη δυνατότητα να βγάζει τόσο γευστικά πιάτα.