Η προσχώρηση του Κώστα Μπαργιώτα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί έκπληξη –έμοιαζε περισσότερο με την επισημοποίηση ενός αρραβώνα που είχε συμφωνηθεί ήδη. Ο μέχρι χθες ανεξάρτητος βουλευτής συζητούσε από καιρό με τη Φώφη Γεννηματά και είχε κινηθεί σε γραμμή συνεννόησης με τη ΔΗΣΥ σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, ο Μπαργιώτας στις επόμενες εκλογές θα διεκδικήσει έδρα στην Λάρισα, όπου εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με Το Ποτάμι, ενώ δεν αποκλείεται να έχει σκληρό ανταγωνισμό με άλλα προβεβλημένα στελέχη της ΔΗΣΥ, όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης του ΚΙΔΗΣΟ.

ΩΘΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ. Ο λαρισαίος βουλευτής αυτοπροσδιοριζόταν ως κεντροαριστερός. Πριν από έναν χρόνο είχε διαφωνήσει ανοιχτά με τη στρατηγική επιλογή του Σταύρου Θεοδωράκη να μην προχωρήσει τις συζητήσεις με τη ΔΗΣΥ, υποστηρίζοντας τότε πως μια ενδεχόμενη συνεργασία θα ήταν ωφέλιμη τόσο για τις δύο πλευρές όσο και, γενικότερα, για τον κεντροαριστερό χώρο. Αποχώρησε από το Ποτάμι τον περασμένο Φεβρουάριο, κατηγορώντας για εσωστρέφεια και αμηχανία.

Με την ένταξη του Κώστα Μπαργιώτα στην ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είναι προφανές ότι επιδιώκεται να δοθεί ώθηση και στην προσπάθεια του φορέα για διεύρυνση και εκτός των κοινοβουλευτικών τειχών. Στη Βουλή η ΔΗΣΥ αριθμεί πλέον 19 βουλευτές, εδραιώνεται στη θέση του τρίτου κόμματος, ενώ εκτιμάται ότι η προσχώρηση Μπαργιώτα μπορεί να λειτουργήσει και ως κίνητρο για προσέγγιση και συνεχή συνεργασία με άλλους ανεξάρτητους που κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Η ΠΟΤΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Αν και είχε προεξοφληθεί, η χθεσινή κίνηση επιδείνωσε τις ψυχρές σχέσεις της Χαριλάου Τρικούπη με τη Σεβαστουπόλεως. Στο Ποτάμι συνήθως δεν σχολιάζουν τις κινήσεις πρώην βουλευτών και στελεχών τους, για τον Κώστα Μπαργιώτα όμως έκαναν μια εξαίρεση –έστω και σε χαμηλόβαθμο κομματικό επίπεδο. Ο Παναγιώτης Πιλάτος, υπεύθυνος Νέων Μέσων στη νεολαία του κόμματος, ανέλαβε να απαντήσει μέσω facebook, παραπέμποντας σε προηγούμενες δηλώσεις του Μπαργιώτα, με τις οποίες ο βουλευτής είχε επιτεθεί με σφοδρότητα στη ΔΗΣΥ. «Κρίμα πάντως για τον κ. Μπαργιώτα που πέρασαν τα Oscar –άνετα θα έπαιρνε το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου στο «LielieLand» της ελληνικής πολιτικής σκηνής» ανέφερε ο σχολιογράφος στα social media του Ποταμιού.