Ο Μπομπ Ντίλαν θα παραλάβει τελικά το δίπλωμα και το μετάλλιο του Νόμπελ τις επόμενες ημέρες στη Στοκχόλμη, όπου έχει προγραμματιστεί να δώσει και συναυλία το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε η γραμματέας της Ακαδημίας Νόμπελ την Τετάρτη.

Ο αμερικανός τραγουδοποιός δεν παρέστη στην τελετή απονομής των Νόμπελ, στις 10 Δεκεμβρίου και έστειλε μόνο ευχαριστήρια ομιλία.

«Τα καλά νέα είναι ότι η Σουηδική Ακαδημία και ο Μπομπ Ντίλαν αποφάσισαν να συναντηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο» είπε η Σάρα Ντάνιους σε ανάρτησή της στο blog της.

«Η Ακαδημία θα παραδώσει το δίπλωμα Νόμπελ στον Ντίλαν και το μετάλλιο για το Νόμπελ και θα τον συγχαρεί για το Νόμπελ Λογοτεχνίας» σημείωσε η ίδια.

Η συνάντηση θα είναι ιδιωτική και δεν θα είναι παρόντες δημοσιογράφοι, σημείωσε, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί επιθυμία του Ντίλαν.

Πρέπει να δώσει διάλεξη για να πάρει τα 910.000 δολάρια

Η ίδια είχε προειδοποιήσει ότι ο χρόνος περνάει και ο Ντίλαν θα πρέπει να δώσει διάλεξη εάν θέλει να παραλάβει το χρηματικό ποσό που συνοδεύει το βραβείο.

Οπως αναφέρει το BBC, ο Ντίλαν έχει αποφασίσει να μην δώσει τη διάλεξη ζωντανά σε κοινό, αλλά μαγνητοσκοπημένη.

Εάν δεν γίνει μέχρι τον Ιούνιο, τότε δεν θα παραλάβει το ποσό των 910.000 δολαρίων που συνοδεύει το Νόμπελ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα σταλεί στην Ακαδημία μαγνητοσκοπημένη διάλεξη. Το ίδιο έχουν πράξει και άλλοι στο παρελθόν.

Η ομιλία, που αποκαλείται και διάλεξη Νόμπελ, μπορεί να πάρει οποιαδήποτε μορφή, για παράδειγμα να είναι ένα βίντεο, ή ακόμη κι ένα τραγούδι.