Αφενός έβλεπαν ότι το κοινό αναζητά κάτι άλλο εκτός από τη θεατρική παράσταση καθώς θέλει να λαμβάνει ενεργό ρόλο και αφετέρου παρατήρησαν ότι υπήρχε μια αύξηση στο κοινό που του αρέσουν τα μυστήρια. Ετσι, μετά την επιτυχία των παραστάσεων «Η Μαφία δεν κοιμάται ποτέ», «Cabaret D’Or: Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός», «Το Άγιο Έγκλημα», «Σκοτώνουν τον Έρωτα Όταν γεράσει» και «Το Τελευταίο Πανέρι», η ομάδα Βρες το Δολοφόνο επέστρεψε… στον τόπο του εγκλήματος με ένα ολοκαίνουργιο, ξεκαρδιστικό μυστήριο, με τίτλο «Re-union μετά θάνατον».

«Η πρώτη απόπειρα ήταν το 2013 με τη διαδραστική παράσταση “Η μαφία δεν κοιμάται ποτέ” που την πλαισίωσαν οι Abovo και επειδή εκείνοι ειδικεύονται στις διαδραστικές παραστάσεις αγκάλιασαν την ιδέα και είπαμε να το ξεκινήσουμε μαζί» εξηγεί η μάνατζερ και ηθική αυτουργός Φιλιώ Λαζανά. «Ετσι, από τότε συνεχίζουμε μαζί με τον Γιάννη Σαρακατσάνη που συνήθως σκηνοθετεί και παίζει. Πάμε πολύ καλά, γιατί είδαμε ότι αυτή η ιδέα είχε απήχηση».

Η υπόθεση του έργου. «Στο Reunion ταξιδεύουμε πίσω στην Αμερική του 1987 για να λύσουμε έναν φόνο που δεν ξέρουμε καν ότι είχε γίνει» συνεχίζει η Λαζανά. «Οι θεατές και οι ηθοποιοί συγκεντρώνονται στο σήμερα για να κάνουν ένα reunion 30 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους και ταξιδεύουμε πίσω στο χρόνο, γιατί μέσα από την πλοκή έχει προκύψει ότι έχει γίνει μια δολοφονία, που θεωρούσαμε ότι στην αρχή ήταν αυτοκτονία. Οι θεατές κάθονται στο τραπέζι τους, απολαμβάνουν το φαγητό που επιμελείται ο Σεφ Μιχάλης Ντουνέτας και συμμετέχουν ενεργά. Δεν κολλάει κανένας, ούτε εκτίθεται κάποιος θεατής – ντετέκτιβ, καθώς όλα γίνονται στο επίπεδο του τραπεζιού».

Η παράσταση. «Χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος -που διαρκεί περίπου μισή ώρα- είναι το θεατρικό κομμάτι που ο θεατής μπαίνει στην υπόθεση. Στο δεύτερο μέρος ξεκινάνε οι ανακρίσεις. Δηλαδή οι ηθοποιοί που είναι και οι ύποπτοι, περνάνε από τα τραπέζια των θεατών, μένουν τρία λεπτά μαζί τους και εκεί ανακρίνονται από τους θεατές-ντετέκτιβ. Με βάση αυτά που έχουν δει ή τα στοιχεία που έχουν μπροστά τους ή κάποιους γρίφους που προσπαθούν να λύσουν, οι θεατές καλούνται να βρουν το δολοφόνο. Εχει πλάκα, γιατί ρωτάνε ότι θέλουν και ο ηθοποιός απαντάει στο τέλος των ανακρίσεων. Κάθε τραπέζι παίρνει μια ετυμηγορία όπου συμπληρώνει και γράφει ποιος είναι ο δολοφόνος, ποιο είναι το αποδεικτικό στοιχείο και το κίνητρο. Οι ηθοποιοί τις συλλέγουν και στο τέλος τις διαβάζουν δυνατά. Αυτή είναι μια σκηνή θεατρικού αυτοσχεδιασμού και η καλύτερη στιγμή από την όλη παράσταση. Βλέπουμε πως οι θεατές περιμένουν να έρθει η σειρά τους να τους απαντήσουν οι ηθοποιοί σε όσα έχουν γράψει. Στο τέλος, στην ανάγνωση των ετυμηγοριών, έχουν γίνει όλοι μια μεγάλη παρέα, οπότε με μια μικρή θεατρική πράξη αποκαλύπτουμε τι έχει γίνει στην πραγματικότητα».

Τeambuilding. «Εχουμε παίξει για πολλές και μεγάλες εταιρίες. Το teambuilding είναι μια πρωτοποριακή δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα της δικτύωσης στα στελέχη, μέσα από ένα παιχνίδι και επειδή όσο πιο μεγάλες είναι οι εταιρίες τόσο πιο μεγάλη πρόκληση αποτελεί η επικοινωνία, αυτός είναι ένας τρόπος να γνωριστούν τα στελέχη και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Να έρθουν πιο κοντά και να μπορέσουν να αποδώσουν στη δουλειά τους καλύτερα».

Ταυτότητα Παράστασης

Κείμενο, Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Παραγωγή: Βρες τον Δολοφόνο

Ερμηνεύουν: Γιάννης Σαρακατσάνης, Μάνος Κανναβός, Μαρία Μπαλούτσου, Αλεξάνδρα Ούστα, Χρήστος Πίτσας, Σωσώ Χατζημανώλη.

El Convento Del Arte (Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο (πλησίον Μετρό Μεταξουργείο)

Κρατήσεις: 6943 770690 ή info@vrestondolofono.gr

Κάθε Κυριακή στις 21.00

Διάρκεια: 2 ώρες

Είσοδος: 16 ευρώ με κρασί / μπύρα ή αναψυκτικό, 26 ευρώ με δείπνο

Τα δείπνα μυστηρίου θα συνεχίσουν κάθε Κυριακή έως και την Κυριακή, 9 Απριλίου και –λόγω αυξημένης ζήτησης- παρουσιάζονται και έκτακτες παραστάσεις, οι οποίες ανακοινώνονται στη σελίδα http://vrestondolofono.gr/category/live-deipno-mystiriou