Η απόφαση του διοικητικού εφετείου που ακυρώνει πρόστιμα ύψους περίπου 10.000 ευρώ, τα οποία επιβλήθηκαν από τον δήμο Θεσσαλονίκης σε βάρος του ΚΚΕ για παράνομη αφισοκόλληση, συζητήθηκε τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Οπως ανέφερε στους δημοτικούς συμβούλους η νέα πρόεδρος Καλυψώ Γούλα, το δικαστήριο ακύρωσε τις αποφάσεις με τις οποίες είχαν επιβληθεί τα πρόστιμα, με το επιχείρημα πως πρόκειται για προβολή ιδεών πολιτικού χαρακτήρα και δεν μπορούν να εφαρμόζονται οι διατάξεις που υπάρχουν στις εμπορικές διαφημίσεις.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ Μιχάλης Κωνσταντινίδης, υποστήριξε πως «οι δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν πρόστιμα για πολιτικές αφίσες με το νόμο που ισχύει για εμπορικές αφίσες».

Περισσότερα από δέκα πρόστιμα, συνολικού ύψους περίπου 10.000 ευρώ, είχαν επιβληθεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης σε βάρος του ΚΚΕ και αφορούσαν αφισοκολλήσεις σε διάφορα σημεία της πόλης για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, συγκεντρώσεις του κόμματος με ομιλητή τον γενικό γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα, αφιέρωμα στον Μπρεχτ και άλλες εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από