Ο περασμένος Ιανουάριος ήταν ο μήνας ψηφοφορίας «Monopoly token madness»: Οι λάτρεις του παιχνιδιού, σε όλον τον κόσμο, κλήθηκαν να ψηφίσουν ποια από τα παλιά πιόνια θα μπουν για πάντα στο ντουλάπι των αναμνήσεων και ποια από τα καινούργια πρωτότυπα θα υιοθετηθούν.

Αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν η αποπομπή του εμβληματικού χειραμαξίου, της δαχτυλήθρας και της μπότας από τα οκτώ, συνολικά, πιόνια του επιτραπέζιου. Οι ψηφίσαντες επιβράβευσαν Τυραννόσαυρο Rex, πιγκουίνο και κάτι σαν παπάκι από πλαστικό, παιχνιδάκι σε μπανιάρισμα μικρού παιδιού (http://www.designboom.com/design/monopoly-new-pieces-03-20-2017/).

Τα 4,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι - ήταν η μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, συμμετοχή στην ιστορία της «Μονόπολης» - είχαν να επιλέξουν από 56 καινούργια πρωτότυπα.

Υπήρχαν διάφορα «σύγχρονα» (θα τα λέγαμε): emoji που κλείνει το μάτι, thumps up. Αλλά την προτίμηση των φανατικών οπαδών κέρδισαν ως επί το πλείστον τα πιο παραδοσιακά πιόνια. Αποφάσισαν να περισώσουν το κλασικό αυτοκίνητο, το ημίψηλο, τη γάτα, το πολεμικό πλοίο.

Το τεριέ, το πιο δημοφιλές

Και το σκωτσέζικο τεριέ - το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του '50 - ψηφίστηκε ως το πιο δημοφιλές πιόνι. Δεύτερο ήταν ο Τυραννόσαυρος Rex.

Το φθινόπωρο, οι λάτρεις της «Μονόπολης» θα βρουν στα καταστήματα το επιτραπέζιο με την καινούργια σειρά πιονιών. Αλλά οι φανατικοί μπορούν από τώρα να αγοράσουν την ειδική έκδοση, που περιλαμβάνει και τα οκτώ παραδοσιακά πιόνια και οκτώ από τα καινούργια πρωτότυπα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η «Μονόπολη» αποφάσισε ν' αλλάξει τα πιόνια της: το 2013, το εμβληματικό σίδερο σιδερώματος αντικαταστάθηκε από γάτα. Οπως και να 'χει πάντως, οι φίλοι της παράδοσης μπορούν να χαίρονται που, αυτήν τη φορά, δεν τα κατάφερε ούτε το πιόνι hastag, ούτε το πιόνι PC.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από