Το γυναικείο βόλεϊ του Ολυμπιακού κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αλλά φέτος προχωράει το ίδιο καλά και στην Ευρώπη. Αποκλείοντας με δύο νίκες τη CSM Βουκουρεστίου (περσινή νικήτρια), την τουρκική Τσανάκαλε και τη βελγική Αστερίξ Μπέβερεν έφτασε έως την ημιτελική φάση του Τσάλεντζ Καπ και μεθαύριο θα υποδεχτεί στο πρώτο ματς τη ρωσική Κρασνογιάρσκ.

«Η χρονιά εξελίσσεται όπως θέλαμε. Είχαμε στόχο το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη και αυτό έγινε. Αλλωστε τρώγοντας έρχεται η όρεξη», λέει η αρχηγός της ομάδας Στέλλα Χριστοδούλου. «Το γεγονός ότι παραμένουμε αήττητες στην Ευρώπη μάς δίνει αυτοπεποίθηση. Πιστεύουμε στην ομάδα, ξέρουμε ότι πλέον όλα είναι πιο δύσκολα, αλλά το έχουμε συζητήσει και μεταξύ μας. Δεν υποτιμούμε αλλά και δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Πρέπει να αποβάλουμε το άγχος και να δείξουμε την αξία μας. Μπορούμε να προκριθούμε στον τελικό».

Η Στέλλα Χριστοδούλου προέρχεται από αθλητική οικογένεια. Κόρη του παλαίμαχου διεθνούς μπασκετμπολίστα Χρήστου Χριστοδούλου και ανιψιά του Φάνη, έχει μυηθεί με τον καλύτερο τρόπο στον πρωταθλητισμό: «Είναι πολύ σημαντικό να προέρχεσαι από αθλητική οικογένεια. Κι οι δύο με έχουν βοηθήσει σημαντικά με τις συμβουλές τους, ιδιαίτερα στο ψυχολογικό κομμάτι, ώστε να είμαι σε θέση να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες».

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη κατακτήσει το Κύπελλο και μπαίνει σε μία κρίσιμη περίοδο καθώς εκτός από την Ευρώπη είναι και τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. «Κι ο προηγούμενος μήνας ήταν εξίσου δύσκολος καθώς είχαμε συνεχόμενα νοκάουτ παιχνίδια», εξήγησε η διεθνής πασαδόρος.