Η Επανάσταση του 1821 απέδειξε ότι κανένας δεσπότης δεν είναι αιώνιος, καμιά τυραννία δεν είναι ανίκητη, αναφέρει μεταξύ άλλων, σε μήνυμά του για την εθνική επέτειο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Επανάσταση του 1821 ήταν ένας κορυφαίος αγώνας για Ελευθερία, Ανεξαρτησία, πολιτικά δικαιώματα, μια γνήσια, μαζική, δημοκρατική επανάσταση. Θεμελιωμένη στα ιδανικά του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, στις ανάγκες και τους πόθους του λαού, υπήρξε ένα φωτεινό σημείο στο σκοτάδι της Ευρώπης της Παλινόρθωσης και της Ιεράς Συμμαχίας» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Επανάσταση του 1821 εξέπεμψε ένα πανευρωπαϊκό και οικουμενικό μήνυμα, ενέπνευσε τους προοδευτικούς ανθρώπους της εποχής, όχι μόνο να ιδρύσουν φιλελληνικές κινήσεις, αλλά και, πολλούς, να έρθουν εδώ και να αγωνιστούν, για χάρη των αξιών που εξέφραζε.

Κανένας δεν περίμενε ότι μια επανάσταση στο νοτιοανατολικό άκρο της Μεσογείου και της Ευρώπης, εναντίον μιας αχανούς και πάνοπλης υπερδύναμης της εποχής, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, θα επικρατούσε. Κι όμως, η Επανάσταση επιβίωσε και κέρδισε…

Σήμερα, που η βαριά σκιά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας απειλεί ξανά τα ιδανικά και τις αξίες που κινητοποίησαν τους Αγωνιστές του 1821, είναι πιο απαραίτητο από ποτέ να θυμόμαστε το πανανθρώπινο μήνυμα του Ρήγα και τις δημοκρατικές προτροπές της Ελληνικής Νομαρχίας. Γιατί οι αγώνες για Ελευθερία, Δημοκρατία, Αλληλεγγύη, Αξιοπρέπεια δεν σταματούν ποτέ, δεν είναι μουσειακά εκθέματα, αλλά ιστορική αναγκαιότητα» καταλήγει το επετειακό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου

«Χρειαζόμαστε μια εθνική επανεκκίνηση» τονίζει στο μήνυμά του για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ λέει ότι οι Ελληνες μπορούν να πάρουμε την τύχη στα χέρια τους, ακόμη και στις πιο σκοτεινές συνθήκες, σημειώνοντας ότι «σήμερα χρειαζόμαστε πίστη στην επανάσταση της λογικής, την επανάσταση του αυτονόητου».

«Δεν μας αρκεί να είμαστε υπερήφανοι μόνο για το παρελθόν μας.Η κληρονομιά των προγόνων μας, ας γίνει εφαλτήριο να προχωρήσουμε μπροστά… Για να αφήσουμε στο χθες τα λάθη, τα ψέματα και τις αυταπάτες, που μας οδήγησαν στην κρίση και στην παρακμή. Πρέπει να βρούμε ξανά τις αξίες της εργατικότητας, της γνήσιας αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της υπευθυνότητας. Να βρούμε τη δύναμη να προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές στο Κράτος και στην οικονομία» αναφέρει στο μήνυμά του ο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Να σταθούμε δίπλα σε όσους δοκιμάζονται σκληρά. Κυρίως, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε να παραδώσουμε στις νεότερες γενιές μια Ελλάδα πιο δυνατή, πιο ασφαλή. Χρειαζόμαστε μια εθνική επανεκκίνηση. Οι Ελληνες έχουμε τη δύναμη να την πετύχουμε. Θα ξανακερδίσουμε το μέλλον. Με περηφάνια και με αυτοπεποίθηση. Με γενναιότητα, αλλά και με σωφροσύνη. Αυτό που δεν πεθαίνει, ξαναγεννιέται. Και αυτό είναι η ανάγκη του λαού μας, να μη χάσει τον εθνικό του προορισμό» καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.