Τη Μόσχα πρόκειται να επισκεφτεί η ηγέτιδα της Ακροδεξιάς της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν, όπως ανακοίνωσε ρώσος βουλευτής, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Λέονιντ Σλούτσκι φέρεται να δήλωσε ότι έχει ο ίδιος προσκαλέσει την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου σε συνάντηση με ρώσους βουλευτές.

Η ίδια η Λεπέν, η οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις προηγείται στην κούρσα των προεδρικών εκλογών μαζί με τον κεντρώο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν, είχε υποστηρίξει πέρσι ότι εκείνη, μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν «θα έκαναν καλό στην παγκόσμια ειρήνη».

Νωρίτερα, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε εκφράσει την άποψη ότι ούτε η Λεπέν ούτε ο Τραμπ είναι «λαϊκιστές», αλλά «ρεαλιστές».

«Δεν θα έλεγα ότι ο Τραμπ ή η Λεπέν είναι περιθωριακές προσωπικότητες, κυρίως διότι είναι ενσωματωμένες στη λειτουργία του αμερικανικού και του γαλλικού κράτους», δήλωσε ο Λαβρόφ σε ομιλία του στη στρατιωτική ακαδημία του ρωσικού στρατού.

«Δεν θα έλεγα ότι είναι λαϊκιστές, ο όρος λαϊκιστής έχει αρνητική χροιά. Θα τους χαρακτήριζα μάλλον ρεαλιστές ή καλύτερα κατά της παγκοσμιοποίησης», πρόσθεσε.