Χωρίς κάποιο απρόοπτο ολοκληρώθηκε η πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ανδρών στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Οι διεθνείς ξεκίνησαν προετοιμασία για τον αγώνα του Σαββάτου με το Βέλγιο, με τους Κώστα Μανωλά, Κώστα Μήτρογλου να ακολουθούν πρόγραμμα αποφόρτισης.

Ο Γερμανός εκλέκτορας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 24 Μαρτίου στο στάδιο «Ρουά Μποντουέν», που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση του 8ου προκριματικού ομίλου για το Μουντιάλ 2018.

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ, με βοηθούς τους Μαρκ Μπορς, Στέφαν Λουπ και τέταρτο ρέφερι τον Μάρκο Φριτς.

Σκίμπε: «Κορυφαία ομάδα το Βέλγιο αλλά δεν τη φοβόμαστε»

«Παίζουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, αλλά θα την αντιμετωπίσουμε χωρίς φόβο. Θα δείξουμε την ποιότητά μας στο γήπεδο, τόσο στην άμυνα, όσο και στην κόντρα επίθεση, όπως είχαμε κάνει στα φιλικά με την Αυστραλία και την Ολλανδία», δήλωσε ο Μίχαελ Σκίμπε στα ελληνικά ΜΜΕ.

«Το Βέλγιο είναι μια πολύ καλή ομάδα επιθετικά, αλλά κι εμείς έχουμε καλή αμυντική λειτουργία και θα το δείξουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε καλά. Είναι μια ευκαιρία να διεκδικήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα», πρόσθεσε με περισσή αυτοπεποίθηση.

Όσο για το εάν η Εθνική θα παίξει για δύο αποτελέσματα; «Πάντα παίζουμε για το θετικό αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι να περάσουμε στα τελικά του Μουντιάλ και αυτό πρέπει να το δείξουμε απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Θέλουμε να δείξουμε σε όλους ότι είμαστε έτοιμοι», υπογράμμισε.

Ο Σκίμπε ρωτήθηκε, όπως ήταν φυσικό, για τις κλήσεις των Ζέκα, Ανδρούτσου και Μανθάτη. «Έχουν αγωνιστεί στους τελευταίους 6-8 μήνες, είναι εξελίξιμοι ποδοσφαιριστές και τους καλέσαμε για να τους δούμε. Από την άλλη, προσθέσαμε έναν ποδοσφαιριστή με εμπειρία και πολλές παραστάσεις στο πρωτάθλημα της Super League με τον Παναθηναϊκό, τον Ζέκα. Είναι μια καλή ευκαιρία και γι’ αυτόν από τη στιγμή που εξασφάλισε το ελληνικό διαβατήριο να έρθει στην Εθνική», απάντησε.

Για την απουσία του Καρνέζη είπε ότι «είναι σημαντική», για να συμπληρώσει ότι «από την άλλη πλευρά έχουμε έναν έμπειρο τερματοφύλακα, τον Γλύκο, κι έναν πολύ ταλαντούχο, τον Καπίνο». Παράλληλα, χαρακτήρισε την απουσία του Κυριάκου Παπαδόπουλου ως «μία από τις σημαντικότερες, όπως κι ο Καρέλης. Βέβαια, είναι θετικό ότι ο Παπαδόπουλος αγωνίζεται με το Αμβούργο και τα πηγαίνει πολύ καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχει αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό».

Ζέκα: «Αν είναι να βοηθήσω την Εθνική θα τρέχω μέχρι αύριο»

Πρώτη προπόνηση για τους τρεις «νέους» που βρέθηκαν στον Άγιο Κοσμά, δηλαδή τους Κάρλος Ζέκα, Γιώργο Μανθάτη και Θανάση Ανδρούτσο.

Ο Πορτογάλος μέσος του Παναθηναϊκού, που πολιτογραφήθηκε Έλληνας κι αναμένει το διαβατήριό του για να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του, ήταν μέσα στα… χαμόγελα.

«Όλα όσα έχω κερδίσει στη ζωή μου, από την πρώτη μέρα που είμαι στην Ελλάδα, μου τα έχει δώσει ο κόσμος στην Ελλάδα. Γι’ αυτό θέλω να δώσω την καρδιά και την ψυχή μου για να κερδίσει η ομάδα» υπογράμμισε ο Ζέκα, δηλώνοντας έτοιμος να τρέξει, εφόσον χρειαστεί «15, 20 χιλιόμετρα… Αν είναι να βοηθήσω την Εθνική, θα τρέχω μέχρι αύριο».

Για το νέο περιβάλλον που βρέθηκε, είπε ότι «το περίμενα πάρα πολύ. Γνωρίζω τον Καπίνο, με υποδέχτηκε καλά και ο Τζαβέλλας, όπως και όλα τα παιδιά. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει».

Ο Μανθάτης από την πλευρά του έκανε λόγο για «όνειρο ζωής που εκπληρώθηκε» και πρόσθεσε: «Όλοι μας καλωσόρισαν με ανοιχτές αγκάλες και το κλίμα ήταν οικογενειακό. Πάντα το πίστευα και έτυχε να γίνει τώρα. Νομίζω ότι ζω ένα όνειρο, εγώ και τα άλλα παιδιά που έχουμε ανέβει στον Ολυμπιακό. Είναι κάτι πολύ όμορφο. Πιστεύω πως είμαι έτοιμος, αλλά ο προπονητής θα κρίνει».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Θανάση Ανδρούτσου. «Είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσω, αλλά πρέπει. Είναι τιμή και συγκίνηση να βρίσκομαι στην Εθνική. Όλοι μας καλωσόρισαν και μας συνεχάρησαν. Τώρα θέλουμε να δουλέψουμε σωστά για να είμαστε έτοιμοι για το Βέλγιο», τόνισε.