Oταν ο Μέσι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ακόμα και με το δεξί πόδι, τότε ο αντίπαλος – στην προκειμένη περίπτωση η Βαλένθια – δεν έχει καμία τύχη.

Η Μπάρτσα νίκησε τις Νυχτερίδες 4-2 με δύο γκολ του Αργεντινού απέναντι στο αγαπημένο του θύμα, τον Ντιέγκο Αλβες, τον οποίον έχει φιλοδωρήσει συνολικά στην καριέρα του με 21 γκολ!

Οι Μπλαουγκράνα πάντως έδειξαν ξανά μεγάλες αδυναμίες στην άμυνα, κι αν η Βαλένθια αγωνιζόταν με 11 παίκτες σε όλο το ματς (αποβλήθηκε ο Μανγκαλά στο 44′), σίγουρα θα είχε σοβαρό πρόβλημα.

Η Μπάρτσα πάντως διατηρήθηκε σε απόσταση αναπνοής από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία πέρασε νικηφόρα από τη δύσκολη έδρα της Μπιλμπάο (2-1).

Η Βασίλισσα έχει πλεονέκτημα δύο βαθμών και ένα ματς λιγότερο (αυτό με τη Θέλτα), ωστόσο ο Ζινεντίν Ζιντάν προσπαθεί να διατηρήσει τα πόδια των παικτών του σε επαφή με το έδαφος.

Οπως είπε ο Γάλλος, μικρή σημασία έχουν γι’ αυτόν η νίκη και η μικρή διαφορά: «Εχουμε ακόμα 11 παιχνίδια και είμαστε πρώτοι, αλλά δεν σημαίνει τίποτε αυτό τώρα».

Προκειμένου να φύγει νικητής από το Μπιλμπάο, ο Ζιζού άλλαξε το σύστημα από 4-3-3 σε 4-4-2 αντικαθιστώντας τον Ρονάλντο, οποίος μονολογούσε βρισιές βγαίνοντας από το γήπεδο. Τον κάλυψε πλήρως βεβαίως ο Ζιζού σημειώνοντας όμως πως θα αντικαθίσταται όπως κάθε άλλος παίκτης.

Τα αποτελέσματα: Λας Πάλμας – Βιγιαρεάλ 1-0, Εϊμπάρ – Εσπανιόλ 1-1, Αλαβές – Σοσιεδάδ 1-0, Μπέτις – Οσασούνα 2-0, Λεγκανές – Μάλαγα 0-0, Ατλέτικο Μαδρίτης – Σεβίλλη 3-1, Λα Κορούνια – Θέλτα 0-1, Χιχόν – Γρανάδα 3-1.

Η βαθμολογία: Ρεάλ 65 (με ένα ματς λιγότερο), Μπαρτσελόνα 63.