Σε ηλικία 85 ετών εκοιμήθη το Σάββατο ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ, ο οποίος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης, ο κατά κόσμον Βύρων Στεφάνου, γεννήθηκε το 1932 στο Φανάρι Καρδίτσας. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία έλαβε το πτυχίο του το 1955. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1965 και πρεσβύτερος το 1966. Υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και ως υποδιευθυντής και καθηγητής του Ανωτέρου Ιερατικού Φροντιστηρίου Τήνου. Στις 31 Μαΐου 1970 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών και στις 10 Σεπτεμβρίου 1991, με απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τοποθετήθηκε ως Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων.

Η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων θα ψαλεί στις 13.00 της Δευτέρας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου. Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων ορίστηκε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.