Ισόπαλο 1-1 τέλειωσε το ντέρμπι Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ στο Ετιχαντ. Ηταν ένα παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό, θέαμα, αλλά και αρκετές χαμένες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. Η Λίβερπουλ προηγήθηκε με πέναλτι του Μίλνερ στο 51′ και η Σίτι ισοφάρισε με τον Αγουέρο στο 69′.

Επιστροφή στις νίκες για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που επιβλήθηκε στο «Ριβερσάιντ» της παραπαίουσας (παρά την απομάκρυνση του Αϊτόρ Καράνκα) Μίντλεσμπρο και «σκαρφάλωσε» στην πέμπτη θέση της Premier League, ξεπερνώντας την Αρσεναλ. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε 3-1, χάρη σε τέρματα των Φελαϊνί, Λίνγκαρντ και Βαλέντσια, και παραμένει «ζωντανή» στη μάχη για έξοδο στο Champions League.

Ερικσεν (14′) και Ντέλε Αλι (33′, πεναλτι) έδωσαν προβάδισμα 2-0 στην Τότεναμ κόντρα στη Σαουθάμπτον η οποία μείωσε με τον Γουόρντ-Πρόουσε στο 52′ για το τελικό 2-1.

Στην Ιταλία…

Καταιγιστική για ένα ημίχρονο η Νάπολι, επικράτησε 3-2 στο Εμπολι της ομώνυμης ομάδας, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος, και συνεχίζει τη μονομαχία με τη Ρόμα (3-1 τη Σασουόλο) για τη δεύτερη θέση. Αν και στο ξεκίνημα του ματς (7΄) ο Μέρτενς νικήθηκε από τον Σκορούπσκι σε εκτέλεση πέναλτι, οι «παρτενοπέι» έκαναν επίδειξη δύναμης στο πρώτο 45λεπτο, με δύο γκολ του Ινσίνιε κι ένα του Μέρτενς. Στη συνέχεια οι παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι χαλάρωσαν και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν σε 3-2, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την ανατροπή. Η Γιουβέντους παραμένει στην κορυφή καθώς με γκολ του Κουαδράδο νίκησε 1-0 στη Γένοβα τη Σαμπντόρια. Τα γκολ της Ρόμα στο 3-1 με την Σασουόλο πέτυχαν οι Παρέδες, Σαλάχ και Τζέκο.

Τα αποτελέσματα:

Τορίνο-Ίντερ 2-2

Μίλαν-Τζένοα 1-0

Έμπολι-Νάπολι 2-3

Αταλάντα-Πεσκάρα 3-0

Μπολόνια-Κιέβο 4-1

Κάλιαρι-Λάτσιο 0-0

Κροτόνε-Φιορεντίνα 0-1

Σαμπντόρια-Γιουβέντους 0-1

Ουντινέζε-Μπολόνια 4-1

Ρόμα-Σασουόλο 3-1

Στην Ισπανία…

Η Μπαρτσελόνα νίκησε δύσκολα στο Καμπ Νου την Βαλένθια 4-2 στην 28η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Η Βαλένθια προηγήθηκε με κεφαλιά του Μανγκαλά στο 29′. Εξι λεπτά αργότερα ισοφάρισε ο Σουάρες και στο 45′ ο Μέσι με πέναλτι πέτυχε το 2-1. Στην παράβαση υπέπεσε ο Μανγκαλά (ανέτρεψε τον Σουάρες) ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Στην αμέσως επόμενη φάση όμως οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Ελ Χαντιντί. Στο β’ μέρος, η Μπαρτσελόνα είχε αρκετές φάσεις για γκολ και τη λύση έδωσε ο Μέσι στο 52′. Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Αντρε Γκόμες στο 89′.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε 3-1 τη Σεβίλλη σε ένα από τα σημαντικότερα ματς της αγωνιστικής. Γοδίν (37′), Γκριεζμάν (61′), Κόκε (77′) πέτυχαν τα γκολ της Ατλέτικο, ενώ η Σεβίλλη μείωσε με τον

Κορέα στο 85′.

Από έναν πολύτιμο βαθμό πήραν Λεγανές και Μάλαγα, που έμειναν στο 0-0 για την 28η αγωνιστική της πριμέρα ντιβιζιόν. Οι δύο αντίπαλοι, φαίνεται πως αρκέσθηκαν στην ισοπαλία που τους κρατά σταθερά πάνω από την «ζώνη» του υποβιβασμού.

Τα αποτελέσματα:

Λας Πάλμας-Βιγιαρεάλ 1-0

Εϊμπάρ-Εσπανιόλ 1-1

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Αλαβές-Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0

Μπέτις-Οσασούνα 2-0

Λεγανές-Μάλαγα 0-0

Λα Κορούνια-Θέλτα 0-1

Σπόρτινγκ Χιχόν-Γρανάδα 3-1

Μπαρτσελόνα-Βαλένθια 4-2

Στη Γαλλία…

Ούτε η κούραση από την υπερπροσπάθεια απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, ούτε οι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, αποπροσανατολίζουν τη Μονακό από το στόχο της κατάκτησης του γαλλικού πρωταθλήματος. Με τον Κιλιάν Εμπαπέ να βρίσκει δύο φορές δίχτυα και να κερδίζει κι ένα πέναλτι (που αξιοποίησε ο Φαμπίνιο), η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ πέρασε άνετα με 3-0 από την έδρα της Καέν .

Τα αποτελέσματα:

Μετς-Μπαστιά 1-0

Λιλ-Μαρσέιγ 0-0

Ναντ-Νις 1-1

Ανζέ-Γκινγκάμπ 3-0

Νανσί-Λοριάν 2-3

Μπορντό-Μονπελιέ 5-1

Τουλούζ-Ρεν 0-0

Καέν-Μονακό 0-3

Παρί Σεν Ζερμέν-Λυών 2-1