Την ευχή να αρχίσει και να τελειώσει το ντέρμπι χωρίς παρατράγουδα εξέφρασε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της NOVA ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει τη νίκη, ωστόσο, όπως διευκρίνισε ακόμη και σε αυτή την περίπτωση τα λάθη που έχουν γίνει στη διάρκεια της σεζόν δε… σβήνονται.

«Πρώτα από όλα εύχομαι να γίνει το παιχνίδι. Μετά θέλω να γίνει ένα καλό ματς και στο τέλος να κερδίσουμε. Αυτά τα παιχνίδια είναι σημαντικά, είναι ιδιαίτερα. Αυτό που έχει σημασία στο τέλος της ημέρας είναι το ποιος θα κερδίσει. Πέρα από τις ιδιαιτερότητες που έχει και βαθμολογικά μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Άρα έχουμε ένα παραπάνω κίνητρο», τόνισε ο τεχνικός του «τριφυλλιού», ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του:

«Από την εμπειρία που έχω και σαν ποδοσφαιριστής σε αυτά τα ματς παίζει ρόλο η φόρμα της κάθε ομάδας, αλλά όχι σε τόσο σημαντικό βαθμό όπως σε άλλα παιχνίδια. Όπως και να το κάνουμε είναι ξεχωριστά αυτά τα ντέρμπι, ανεξάρτητα από την κατάσταση που βρίσκονται οι ομάδες. Προσωπικά περιμένω να γίνει ένα καλό παιχνίδι.»

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν πιστεύει πως θα γίνει ένα ανοικτό ματς, απάντησε: «Δεν το νομίζω. Ο αντίπαλός μας λόγω της βαθμολογικής διαφοράς που έχει θα παίξει για δύο αποτελέσματα. Εμείς κοιτάζουμε την ομάδα μας και το πως θα διαχειριστούμε το παιχνίδι, το πως θα μπούμε και πως θα αντιδράσουμε σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες ή ιδιαιτερότητες που θα παρουσιαστούν μέσα στον αγώνα».

Η έλευση του Βασίλη Βούζα, σύμφωνα με τον Ουζουνίδη βοήθησε στο να «παίζουν περισσότερο κάποιοι παίκτες που δεν χρησιμοποιήθηκαν πριν κι αυτή είναι μια διαφορά. Αν είναι καλό ή άσχημο για αυτούς, είναι δικό τους πρόβλημα. Εμείς ετοιμαζόμαστε για τον Ολυμπιακό συνολικά, με όποιους παίκτες κι αν παίξει».

Ο τεχνικός των «πρασίνων» προτίμησε να μην αναφερθεί στην τακτική που θα χρησιμοποιήσει η ομάδα του: «Αυτά είναι δικά μας θέματα. Σημασία έχει πως είμαστε σε καλή κατάσταση. Μπορεί κάποια αποτελέσματα να μην είναι αυτά που θέλουμε, αλλά η συνολική εικόνα μας είναι καλή. Μας λείπει η διαχείριση δυσκολιών στη διάρκεια ενός αγώνα.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι αν δεν μας πάει καλά το παιχνίδι ή μας στραβώσει πρέπει να είμαστε δυνατοί ψυχολογικά, οπότε αυτό είναι και το κομμάτι για το οποίο μιλάμε και προσπαθούμε να βελτιώσουμε. Δεν είναι εύκολο να αλλάξει αυτό από τη μια στιγμή στην άλλη. Το παιχνίδι θα έχει σίγουρα ιδιαιτερότητες, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε καλύτερα από ό,τι σε άλλα παιχνίδια».

Συμφώνησε ότι είναι ένα παιχνίδι αποδείξεων και για προπονητές: «Βεβαίως και είναι, διότι και οι προπονητές συμμετέχουν, όχι μόνο οι παίκτες», ενώ για το αν η γεμάτη Λεωφόρος θα φέρει άγχος ή θα δώσει κίνητρο στους παίκτες, ο Ουζουνίδης εκτιμά το δεύτερο:

«Νομίζω κίνητρο. Ιδίως σε αυτό το παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο το κίνητρο για όλους μας. Και για τους ποδοσφαιριστές και για εμάς. Θα μας δώσει μεγάλη ώθηση η παρουσία του κόσμου. Για να το κρατήσουμε αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε καλά, από το πρώτο λεπτό να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δώσουμε στον κόσμο την ευκαιρία να μας βοηθήσει περισσότερο».

Για το αν θεωρεί πως ενδεχόμενη νίκη επί του Ολυμπιακού θα αλλάξουν πολλά πράγματα στον Παναθηναϊκό; «Δεν θα πω πως κερδίζοντας τον Ολυμπιακό θα αλλάξουν όλα. Είναι σημαντικό να κερδίζεις, ειδικά τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, αλλά για να επιτρέψει δίπλα μας ο κόσμος θα πρέπει να βελτιώσουμε κι άλλα πράγματα, να έχουμε συνέπεια κι απέναντι σε ομάδες που είναι μικρότερου βεληνεκούς από τον Ολυμπιακό».