Ξέφυγε από τους συμπατριώτες του που τον αναζητούσαν με διεθνές ένταλμα σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών και ήρθε στην Ελλάδα για να συνεχίσει την δράση του ένας 32χρονος Αλβανός. Όμως, το συνεργείο όπου έκρυβε μεγάλες ποσότητες χασίς και κοκαΐνης εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Βέροιας.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ίχνη του αλλοδαπού στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης και τον ακινητοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, τη στιγμή που έβγαινε από το συνεργείο οχημάτων ενός 42χρονου Έλληνα έχοντας μαζί του συσκευασίες με ένα κιλό και 940 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 50 γραμμάρια κοκαΐνης. Στη συνέχεια, «χτένισαν» το συνεργείο και ανακάλυψαν την «καβάντζα» των δυο συνεργατών σε ένα παλιό ψυγείο που δεν λειτουργούσε.

Σε αυτό και άλλους χώρους της επιχείρησης βρέθηκαν 37 συσκευασίες που περιείχαν 38 κιλά και 757 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, άλλα 33 γραμμάρια κοκαΐνης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά με υπολείμματα ναρκωτικών και μια ηλεκτρική συσκευή που χρησιμοποιούσαν για την διάσπαση και την ανάμιξη της κοκαΐνης με άλλες ουσίες. Πάνω στον 42χρονο μηχανικό κατασχέθηκαν και 300 ευρώ.

Σε άλλη έρευνα, στο σπίτι του 32χρονου Αλβανού, κατασχέθηκαν άλλες τρεις συσκευασίες με 119 γραμμάρια κοκαΐνης, μια συσκευασία με 16 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά με υπολείμματα ναρκωτικών, 50 κενά νάιλον σακουλάκια, ένα πιστόλι με τέσσερα φυσίγγια των 7,65 χιλιοστών στον γεμιστήρα και 2.700 ευρώ προερχόμενα από την εμπορία ναρκωτικών.

Ο 32χρονος δεν είχε στην κατοχή του έγγραφα που να νομιμοποιούν την διαμονή του στην Ελλάδα, ενώ διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του το διεθνές ένταλμα σύλληψης των αλβανικών αρχών. Μαζί με τον συνεργό του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης που άσκησε δίωξη σε βάρος τους κατά περίπτωση για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί αλλοδαπών.