Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου στην Έδεσσα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, επισκεπτόμενος σήμερα την πόλη.
«Το έργο δεν θα ολοκληρωθεί αύριο, αλλά έχει δρομολογηθεί, και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμο ένα σύγχρονο δικαστικό μέγαρο» είπε ο υπουργός.
Ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε «όνειδος» το γεγονός ότι δικαστικές υπηρεσίες της Έδεσσας και των Γιαννιτσών στεγάζονται σε πολυκατοικίες και επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, λέγοντας πως ενώ είχαν τους αναγκαίους πόρους δεν τους αξιοποίησαν. Το έργο θα πραγματοποιηθεί πιλοτικά με τη μέθοδο Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Ο υπουργός είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και ο ίδιος την επιτακτική ανάγκη ανέγερσης δικαστικού μεγάρου στην πόλη, καθώς το υπάρχον κτίριο όπου στεγάζονται όλες οι δικαστικές υπηρεσίες έχει κριθεί ακατάλληλο από την Επιθεώρηση Δικαστικών Κτιρίων. Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κοντονής, από τον Σεπτέμβριο, και πάντως το αργότερο ως την επόμενη χρονιά, επανασυστήνεται μία μεταβατική έδρα διοικητικού πρωτοδικείου στην Έδεσσα μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να εξοικονομηθεί χρόνος, χωρίς υψηλό κόστος.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε ακόμη τη δημιουργία δύο πρωτοδικείων στην Αττική. Όπως εξήγησε, τις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί νόμος του 1981 που προβλέπει τη λειτουργία δύο ακόμη πρωτοδικείων στην Περιφέρεια Αττικής, που - όπως είπε- θα συμβάλλουν στη μείωση δικαστικών εκκρεμοτήτων πολλών ετών. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν οι επαφές με τους δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής, όπου θα συσταθούν τα πρωτοδικεία.
Ο κ. Κοντονής συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιώργο Σάρλη και τη διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου Σοφία Θελερίτη, έγινε δεκτός από τον δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, παρουσία των βουλευτών του νομού, Γιάννη Σηφάκη και Θεοδώρας Τζάκρη και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις δικαστικές αρχές και τους εκπροσώπους των δικηγορικών συλλόγων Έδεσσας και Γιαννιτσών.
Οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων σημείωσαν ότι είναι η πρώτη επίσκεψη υπουργού Δικαιοσύνης τα τελευταία χρόνια στο νομό, όπου μάλιστα ο κ. Κοντονής έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, ενώ εξήραν τη συμβολή του στην επίλυση των προβλημάτων της αρμοδιότητας του στην περιοχή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από