Η Λέστερ με τον Γκρεγκ Σαίξπηρ στον πάγκο είναι μία διαφορετική ομάδα και «τρελαίνει» την Ευρώπη. Παρά το γεγονός ότι στην Πρέμιερ Λιγκ αγωνίζεται για να αποφύγει τον υποβιβασμό, με τον Σαίξπηρ στον πάγκο (ύστερα από την αποχώρηση του Ρανιέρι), συνεχίζει την πορεία της στην Ευρώπη.

Η περυσινή πρωταθλήτρια Αγγλίας προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, πετώντας έξω τη Σεβίλλη, την ομάδα που κατέκτησε τα τρία τελευταία χρόνια το Γιουρόπα Λιγκ.Η Λέστερ νίκησε 2-0 στο δεύτερο παιχνίδι, ενώ πριν από τρεις εβδομάδες είχε ηττηθεί στο Σάντσεθ Πιχθουάν με 2-1.Στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης προκρίθηκε και η Γιουβέντους καθώς νίκησε και στο Τορίνο την Πόρτο 1-0. Η ιταλική ομάδα είχε επικρατήσει 2-0 στο Ντραγκάο.

Στο Κινγκ Πάουερ λοιπόν, η Λέστερ θύμισε και πάλι την ομάδα που πέρυσι κυριάρχησε στην Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα από τα Μίντλαντς έγινε η δεύτερη μετά την Αστον Βίλα (πριν από 35 χρόνια) που φτάνει στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο γήπεδο της.

Η Σεβίλλη είχε μία καλή στιγμή στο 4′ όταν ο Σμάιχελ απέκρουσε το σουτ του Νασρί. Η Λέστερ άνοιξε το σκορ στο 27′ με τον αρχηγό της, Γουές Μόργκαν. Ο τζαμαϊκανός κεντρικός αμυντικός σκόραρε ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μαχρέζ.

Στο 53′ η Σεβίλλη είχε δοκάρι σε εξαιρετικό σουτ του Εσκουδέρο, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Ολμπράιτον σκόραρε με δυνατό σουτ για το 2-0.

Η Σεβίλλη πίεσε για να μειώσει, στο 73′ ο Σμάιχελ εξουδετέρωσε εντυπωσιακά σουτ του Κορέα, αλλά ένα λεπτό αργότερα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής (δεύτερη κίτρινη) του Νασρί για χτύπημα στον Βάρντι.

Στο 78′ ο Ιταλός διαιτητής Ορσάτο «είδε» πέναλτι του Σμάιχελ στον Βιτόλο, χωρίς όμως να υπάρχει παράβαση. Ο πέναλτι εκτέλεσε ο Ενζονζί, αλλά απέκρουσε ο Σμάιχελ.Στο 86′ η Λέστερ έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ, αλλά ο Σέρχιο Ρίκο απέκρουσε την κεφαλιά του Βάρντι. Ο επιθετικός της Λέστερ δύο λεπτά αργότερα έστειλε τη μπάλα άουτ ενώ ήταν μόνος με τον Σέρχιο Ρίκο.

Στο Τορίνο, η Γιουβέντους είχε καλές φάσεις στο α’ μέρος για γκολ και σκόραρε τελικά με πέναλτι του Ντιμπάλα στο 41′. Στην παράβαση υπέπεσε ο Μάξι Περέιρα ο οποίος απέκρουσε (σαν τερματοφύλακας) με το χέρι και είδε την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα. Στο β’ μέρος και οι δύο ομάδες είχαν φάσεις για γκολ, όμως το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.