Συναγερμό σήμανε στις τάξεις της εθνικής ποδοσφαίρου ο τραυματισμός του Ορέστη Καρνέζη. Ο βασικός και αναντικατάστατος γκολκίπερ της ελληνικής ομάδας, ο οποίος επί μία διετία ψηφίζεται από τους οπαδούς της Ουντινέζε ως πολυτιμότερος παίκτης, αποχώρησε τραυματισμένος από την προχθεσινή αναμέτρηση με την Πεσκάρα. Συγκρούστηκε με δύναμη με τον Τσέρι και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί το τέρμα της Εθνικής στο κρίσιμο παιχνίδι της 25ης Μαρτίου με αντίπαλο το Βέλγιο για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. «Εξάρθρωση φάλαγγας στο μικρό δάκτυλο του δεξιού χεριού του» ήταν η γνωμάτευση του ιατρικού επιτελείου της ιταλικής ομάδας, που σημαίνει πως ο 32χρονος γκολκίπερ θα μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίχαελ Σκίμπε επικοινώνησε το ίδιο βράδυ με τον Καρνέζη προκειμένου να ευχηθεί ταχεία ανάρρωση, αλλά και να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του. Ηδη όμως καταστρώνει τα σχέδιά του για την αναμέτρηση των Βρυξελλών δίχως να υπολογίζει τον βασικό «άσο» της Εθνικής από τον Σεπτέμβριο του 2012. Μάλιστα, εντός της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη του γερμανού κόουτς με το επιτελείο του προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση, καθώς κάθε άλλο παρά εύκολη είναι η αντικατάσταση του Καρνέζη. Και τούτο διότι ο Στέφανος Καπίνο του Ολυμπιακού έπειτα από τον τραυματισμό του, αν και έχει αποθεραπευτεί, παραμένει στην εξέδρα, ενώ και ο Παναγιώτης Γλύκος, μολονότι είναι βασικός στον ΠΑΟΚ, παρουσιάζει αυξομειώσεις στην απόδοσή του. Οσο για τις άλλες επιλογές που υπάρχουν; Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού: ο Βασίλης Μπάρκας, που αν και είναι «ενδεκαδάτος» στην ΑΕΚ ακόμη δεν έχει φορέσει το εθνόσημο στην Ανδρών (κλήθηκε εσπευσμένα το περασμένο καλοκαίρι στα φιλικά με την Αυστραλία αντί του Καρνέζη που είχε τραυματιστεί και πάλι), ο επίσης δίχως συμμετοχή στην Εθνική Δημήτρης Κυριακίδης του Παναιτωλικού, ο οποίος στις τελευταίες κλήσεις του Σκίμπε για τα παιχνίδια με τη Λευκορωσία και τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη επελέγη όταν τραυματίστηκε ο Καπίνο, και οι Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Ανδρέας Γιαννιώτης που εντυπωσιάζουν εφέτος με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Πανιώνιο αντίστοιχα. Μια λύση θα μπορούσε να αποτελέσει και ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού Οδυσσέας Βλαχοδήμος (ένας ακόμη πρωτάρης), για τον οποίο όμως, όπως λένε από την Εθνική, δεν έχει ακόμη δικαίωμα συμμετοχής λόγω της παρουσίας του στις μικρές εθνικές ομάδες της Γερμανίας. Υπό τις παρούσες συνθήκες φαβορί είναι ο Γλύκος με δεδομένο ότι ήταν αυτός τον οποίο χρησιμοποίησε ο Σκίμπε και στο φιλικό με τους Λευκορώσους.

ΖΕΚΑ. Το ευχάριστο για τον ομοσπονδιακό τεχνικό είναι πως εκτός απροόπτου στο ματς με το Βέλγιο θα έχει στη διάθεσή του τον Πορτογάλο Κάρλος Ζέκα, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα, σήμερα ορκίζεται έλληνας πολίτης, τις επόμενες ημέρες θα λάβει ελληνικό διαβατήριο και ως εκ τούτου θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική ομάδα.