Τέσσερις μήνες χρειάστηκε ώστε το ποτάμι της θλίψης και του πόνου να μετατραπεί σε ποτάμι της οργής. Οι χήρες πέντε ποδοσφαιριστών της Σαπεκοένσε που έχασαν τη ζωή τους στην αεροπορική τραγωδία της 28ης Νοεμβρίου 2016 στα περίχωρα του Μεντεγίν στην Κολομβία θέλουν να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου τούς επικεφαλής του βραζιλιάνικου συλλόγου. Διεκδικούν αποζημιώσεις για ηθική βλάβη αλλά και διαφυγόντα κέρδη. Η ακροαματική διαδικασία έχει οριστεί για τις 22 Μαΐου.

Η Βαλντέσια Μπόργκες, χήρα του Ζιλ, προσέφυγε στο Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών διεκδικώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη αλλά και τα χρήματα από το συμβόλαιο του συζύγου της που θα έπαιρνε αν δεν έχανε τη ζωή του. Διεκδικεί επίσης μέρος των μπόνους και των δικαιωμάτων της εικόνας του Ζιλ. Σύμφωνα με την «GloboSport», τέσσερις ακόμα χήρες έχουν αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο. Ο δικηγόρος της Μπόργκες και σύμβουλος των άλλων τεσσάρων χήρων, Μαρσέλ Καμίλο, υποστηρίζει πως πρόκειται για εργατικό δυστύχημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη Δικαιοσύνη.

«Ο εργοδότης ήταν υπεύθυνος για το ταξίδι στη διάρκεια του οποίου προκλήθηκε το δυστύχημα. Λόγω αυτού του γεγονότος πρέπει να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα του εργαζομένου».

Την πλευρά της Σάπε εκπροσωπεί ο Λουίς Αντόνιο Παλάορο ο οποίος φυσικά απορρίπτει τους ισχυρούς του Καμίλο: «Δεν υπάρχει περίπτωση ο σύλλογος να έχει ευθύνη», απαντά.

Πριν όμως οι υποθέσεις οδηγηθούν στα δικαστήρια, εκπρόσωποι της Σαπεκοένσε θα συναντηθούν την Τετάρτη με τους τέσσερις επιζώντες αλλά και τους συγγενείς των αδικοχαμένων στην αεροπορική τραγωδία για να τους ενημερώσουν σχετικά με τις αποζημιώσεις από τη βολιβιανή αεροπορική εταιρεία LaMia.