Στους έξι βαθμούς αύξησε τη διαφορά του ο Ολυμπιακός από τον Πανιώνιο, μετά τις αναμετρήσεις της 24ης αγωνιστικής της Super League. Οι πρωταθλητές επικράτησαν 2-0 του Πανιωνίου στο «Γ.Καραϊσκάκης» και επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά από τρεις διαδοχικές ήττες. Τα γκολ σημείωσαν ο Ντα Κόστα στο 36΄ και ο Φυτανίδης (αυτογκόλ) στο 62΄.

Με το νεαρό Λημνιό να δημιουργεί κάποια προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, η ομάδα του Σα Πίντο ξεκίνησε επιθετικά την αναμέτηση. Ηταν λογικό να χρειαστεί λίγο χρόνο να βρουν τα «πατήματά» τους οι γηπεδούχοι, μέχρι να αφομοιώσουν την έμπνευση του Βούζα να χρησιμοποιήσει ως σέντερ φορ τον Τσόρι Ντομίνγκες και πίσω του τον Μάρκο Μαρίν. Δυο παίκτες που προέρχονταν από μακρύ διάστημα απουσίας, καθώς βρίσκονταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν.

Στο 36΄ ο Φορτούνης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Ντα Κόστα με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του γκολ στη Super League. Ενα μεγάλο βάρος έφυγε από τους ώμους των Πειραιωτών που σκόραραν μετά από τρείς αγώνες και 391 λεπτά στο πρωτάθλημα. Μετά το γκολ, ο Ατρόμητος άρχισε σταδιακά να ανεβάζει την απόδοσή του, αλλά πριν προλάβει να δημιουργήσει σοβαρές «καταστάσεις», ο Καρίμ Ανσαριφάρντ καθάρισε τη νίκη.

ερίπου τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Ιρανός αναστάτωσε την άμυνα του Ατρόμητου και με προβολή έστειλε τη μπάλα… μέσω Φυτανίδη στα δίχτυα του Γκορμπούνοφ. Το γκολ χρεώνεται στον αμυντικό των φιλοξενούμενων.

Σε γενικές γραμμές ήταν μια αρκετά εύκολη νίκη για τους «ερυθρόλευκους» που έδωσε την ευκαιρία στον Βούζα να ξεκουράσει τους «βετεράνους», με το βλέμμα στα δύσκολα που ακολουθούν: τη ρεβάνς εναντίον της Μπεσίκτας, την προσεχή Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στους Αμπελόκηπους.

Ωστόσο, ίσως τα πράγματα να μην είχαν εξελιχθεί τόσο ευνοϊκά, αν ο Λεάλι δεν πραγματοποιούσε εκπληκτική απόκρουση στο τετ-α-τετ με τον Νταούντα στο 75΄.

Διαιτητής: Σελίμος (Λακωνίας)

Κίτρινες: Ντε Λα Μπέγια, Μπουχαλάκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Παρέδες, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Καμπιάσο (73΄ Μπουχαλάκης), Μάρτινς, Φορτούνης, Ανδρούτσος, Μαρίν (66΄ Ελιουνούσι), Ντομίνγκες (59΄ Ανσαριφάρντ).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης, Ούμπιδες, Μανιάτης, Τόνσο (74΄ Βασιλείου), Λημνιός (83΄ Λε Ταλέκ), Πλατέλλας (67΄ Ντιγκινί), Ντάουντα.