Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ υλοποιεί ο ΟΠΑΠ με στόχο την ανάπτυξη του δικτύου και τoν εκσυγχρονισμό των καταστημάτων του. Η επένδυση αυτή, η οποία πραγματοποιείται παρά τη συνεχιζόμενη κρίση, αποτελεί μέρος των εν εξελίξει επενδυτικών και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών του ΟΠΑΠ, ενώ οι νέες συμβάσεις στις οποίες προχωρά με τους πράκτορές της εξασφαλίζουν, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, ένα σταθερό πενταετές περιβάλλον με εγγυημένη προμήθεια, καθιερώνοντας συντελεστή προμήθειας στα καθαρά έσοδα από τα παιχνίδια.

Παράλληλα, η βελτίωση των υφιστάμενων παιχνιδιών του ΟΠΑΠ (Κino Bonus, Πάμε Στοίχημα Live) δημιούργησε επιπρόσθετο τζίρο για το δίκτυο, ο οποίος βάσει στοιχείων του 2015 ανέρχεται σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση. Οι επιπλέον προμήθειες που εισέπραξε το δίκτυο βάσει αυτής της εξέλιξης ξεπέρασαν τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Η επένδυση του ΟΠΑΠ στα προϊόντα και στις υπηρεσίες του αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και περιλαμβάνει:

n Την αναβάθμιση του Πάμε Στοίχημα, του ιπποδρομιακού στοιχήματος, του Κino και του Τζόκερ.

n Την εισαγωγή των παιγνιομηχανημάτων (παιχνίδια Play), νέων υπηρεσιών πληρωμών μέσω της Tora, virtual games της Inspired και συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης SSBTs.

n Την αναβάθμιση της πληροφορικής υποδομής, ώστε να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση του πελάτη και η αναβάθμιση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.

Με τις επενδύσεις που πραγματοποιεί o ΟΠΑΠ, οι πράκτορές του έχουν πρόσβαση σε εξατομικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης και εκπαίδευσης μέσω ειδικευμένων ομάδων και τεχνολογικών εργαλείων που προσθέτουν αξία και τους βοηθούν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πελάτες τους, να αναβαθμίσουν τα πρακτορεία τους και να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τo 2016 περισσότερα από 500 πρακτορεία συμμετείχαν στο πρόγραμμα Retail Excellence και σε εκπαιδεύσεις της εταιρείας που συνέβαλαν στη δημιουργία επιπλέον προμηθειών 1,5 εκατ. ευρώ για τα πρακτορεία αυτά. Επιπρόσθετα, οι κεντρικές συμφωνίες του ΟΠΑΠ με προμηθευτές για εξοπλισμό και υπηρεσίες οδηγούν σε σημαντικές εξοικονομήσεις για τους πράκτορες. Νέες κεντρικές συμφωνίες για την ασφάλιση των πρακτορείων και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (εξοικονόμηση 32% για ένα μέσο πρακτορείο) δημιουργούν επιπλέον οικονομικά οφέλη για τους πράκτορες.