«Το πρόγραμμα του Μπενουά Αμόν είναι επικίνδυνο, διότι δεν συγκεντρώνει την Αριστερά». Με αυτή τη λογική, και μπροστά στον «πολύ μεγάλο κίνδυνο που βρίσκεται η Γαλλία, εντός των επόμενων δύο μηνών να κυβερνάται από τις μεθόδους και την ιδεολογία της Ακροδεξιάς», ο σοσιαλιστής, πρώην δήμαρχος του Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέδήλωσε την Τετάρτη ότι αποφάσισε να στηρίξει τον κεντρώο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν.

«Το πλεονέκτημα του προγράμματος Μακρόν είναι ότι είναι σοβαρό και αξιόπιστο όσον αφορά την οικονομική στρατηγική. Καθιστά την κοινωνική πρόοδο εφικτή», επεσήμανε ο Ντελανοέ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό RTL.

«Στο πρόγραμμα του Μακρόν υπάρχουν μέτρα πραγματικά προοδευτικά, υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη. Εκτιμώ ότι αυτός είναι ο υποψήφιος ο οποίος πλησιάζει περισσότερο στις πεποιθήσεις μου», τόνισε ο Ντελανοέ.

Μέχρι σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα των δημοσκοπήσεων θέλει τον Μακρόν να κονταροχτυπιέται με την ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, τη Μαρίν Λεπέν, και να κερδίζει στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 7 Μαΐου.