Η Εισαγγελία της Αγκυρας, η οποία διεξάγει έρευνες για τη δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ, ζήτησε τη συνδρομή του FBI, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Η τουρκική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας, γράφει ότι τον προηγούμενο μήνα δύο εκπρόσωποι της εισαγγελίας της Αγκυρας ζήτησαν από το FBI τη συνδρομή του ώστε να αποκατασταθούν τα μηνύματα που υπήρχαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Μεβλιούτ Αλτιντάς, δολοφόνου του ρώσου πρεσβευτή.

Ακριβώς την ημέρα της δολοφονίας τα μηνύματα σβήστηκαν, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπήρχαν και συνεργοί στη δολοφονία του Καρλόφ.

Σύμφωνα με την πηγή της τουρκικής εφημερίδας, το FBI υποσχέθηκε να παράσχει τη σχετική βοήθεια.

«Πρέπει να το κάνεις σύμφωνα με τη θέληση του Αλλάχ»

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ανακριτές κατάφεραν να αποδείξουν πως εννέα ημέρες πριν την δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή, ο Μεβλιούτ Αλτιντάς, άρχισε να συλλέγει πληροφορίες από το Διαδίκτυο για τον Καρλόφ, ενώ την παραμονή της δολοφονίας διέγραψε μερικές επιστολές από το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, ενώ έκανε το ίδιο στο Twitter και το Facebook.

Επίσης, οι ανακριτές βρήκαν ότι μερικές μέρες πριν την δολοφονία ο Αλτιντάς είχε λάβει μήνυμα που έγραφε «πρέπει να το κάνεις σύμφωνα με τη θέληση του Αλλάχ».

Πηγή του Ria Novosti, προσκείμενη στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ότι η ρωσική πλευρά δεν έχει καμία αντίρρηση για την πρόθεση των τουρκικών αρχών να ζητήσουν τη βοήθεια των Αμερικανών.

«Εάν οι τούρκοι συνάδελφοι θεωρούν αναγκαίο να ζητήσουν τη βοήθεια του FBI, το οποίο μπορεί πιο γρήγορα να βοηθήσει στην διαλεύκανση του ειδεχθούς αυτού εγκλήματος, αυτό σημαίνει ότι το θεωρούν αναγκαίο για την αποκατάσταση της αλήθειας» δήλωσε η πηγή του ρωσικού πρακτορείου.