Υποβαθμίζει η κυβέρνηση τα περί «αδειάσματος» του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και αντιπαραθέσεων μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης με αφορμή τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη.

«Μετά το αποτυχημένο "Τσίπρας vs Τσακαλώτος" φαίνεται πως περνάμε στο sequel: "Τζανακόπουλος vs Τσακαλώτος". Ούτε αυτό θα κόψει εισιτήρια», έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ.Τζανακόπουλος σε ανάρτηση του στο Twitter.Με αυτό το σκωπτικό σχόλιο, ο κ. Τζανακόπουλος σπεύδει να απαντήσει και να αποκρούσει δημοσιεύματα που, με βάση αναφορά του σε συνέντευξή του σχετικά με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση το δ' τρίμηνο του 2016 και εάν τα γνώριζε ο πρωθυπουργός, απέδωσαν εικόνα «αδειάσματος« του υπουργού Οικονομικών και αντιπαραθέσεων μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης.

Το θέμα προέκυψε καθώς λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο τόνιζε ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έπειτα από 7 χρόνια καταστροφικής ύφεσης η χώρα έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτή η αδήριτη πραγματικότητα μας υποχρεώνει να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα, γιατί η επόμενη μέρα είναι ήδη εδώ».

«Μα καλά ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ»; ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ.Τζανακόπουλος για να απαντήσει ότι δεν τα γνώριζε, καθώς η ΕΛΣΤΑΤ είναι ανεξάρτητη Αρχή και δεν υποχρεούται να ενημερώνει κανέναν.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν ήξερε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ «και πώς θα μπορούσε να τα γνωρίζει αφού η υπηρεσία είναι ανεξάρτητη αρχή και ανακοινώνει τα αποτελέσματα της χωρίς να τα συζητάει».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από