Σε νέα διακοπή οδηγήθηκε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με κατηγορούμενο τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Το αίτημα αναβολής κατατέθηκε από τους αυτεπάγγελτα ορισθέντες συνηγόρους από το δικαστήριο, μετά την παραίτηση του Αλέξη Κούγια.

Το δικαστήριο αποφάσισε την εκ νέου διακοπή της δίκης, η οποία θα επαναληφθεί στις 25 Απριλίου, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να μελετήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο εισαγγελέας Εφετών Β. Χανής υπογράμμισε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να εξελιχθεί η εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς διαπίστωσε σημαντικές καθυστερήσεις. Κάλεσε δε όλες τις πλευρές να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Εξω από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας διαδήλωσε ομάδα αντιεξουσιαστών, οι οποίοι ανήρτησαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά του Επ. Κορκονέα. Με την ανακοίνωση της απόφασης για διακοπή της δίκης, τη στιγμή της αποχώρησης του κατηγορουμένου, οι αντεξιουσιαστές που βρέθηκαν μέσα στην αίθουσα ξέσπασαν, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του.

Στο μεταξύ, με δήλωση που κατέθεσε στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος Επαμεινώνδας Κορκονέας διαψεύδει τους ισχυρισμούς που κατατέθηκαν από τον πρώην συνήγορό του Αλέξη Κούγια στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, όταν δήλωσε και την παραίτησή του από την υπεράσπιση του πελάτη του.

Στη γραπτή αυτή δήλωσή του που αναγνώστηκε στο ακροατήριο, ο Επ. Κορκονέας σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εξέφρασε «τη βαθύτατη οδύνη και ειλικρινή μου θλίψη για την απώλεια της ζωής του νεαρού μαθητή» και υποστηρίζει πως καταβάλλει προσπάθειες για να αποδείξει ότι «ο θάνατος του νεαρού παιδιού οφείλεται σε τραγική συγκυρία και όχι στην ανθρωποκτόνο βούληση».

Ο ίδιος στη δήλωσή του αναφέρει ότι «με κάθε ευκαιρία δημόσια και ιδιωτικά έχω δηλώσει τη συγγνώμη μου για την πράξη», υποστηρίζοντας ότι «αυτή η συγνώμη υπήρξε ειλικρινής, πηγαία και αμετάκλητη».

«Είναι απολύτως ανακριβή τα περί δήθεν άρνησής μου να ζητήσω συγγνώμη από ένα δεκαπεντάχρονο αντιεξουσιαστή» υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, δηλώνοντας ότι «κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να πράξω, αφού αντίκειται στις αρχές και τις αξίες μου με βάση τις οποίες η ανθρώπινη ζωή είναι αγαθό απόλυτο και δεν επιδέχεται καμία απολύτως διάκριση».

Εκφράζει, τέλος, «τον απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του άτυχου νέου και την ειλικρινή συγνώμη προς τους συγγενείς και οικείους του».