Επ’ αυτοφώρω, με τα εργαλεία στα χέρια, έπιασαν οι αστυνομικοί τους δράστες της απόπειρας διάρρηξης κοσμηματοπωλείου στη Βέροια με τη μέθοδο του «ριφιφί».

Πρόκειται για 38χρονο Αλβανό και 62χρονο Τούρκο, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται και ο 35χρονος συνεργός τους, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα ξημερώματα της Κυριακής, οι τρεις άντρες, κάτοικοι Αθηνών, παραβίασαν τη συρμάτινη περίφραξη αυλής μονοκατοικίας και προσέγγισαν τον εξωτερικό τοίχο στο πίσω μέρος του κοσμηματοπωλείου. Στη συνέχεια, με ειδικά εργαλεία επιχείρησαν να ανοίξουν τρύπα στον τοίχο, με σκοπό να μπουν στο κοσμηματοπωλείο.

Ωστόσο, οι θορυβώδεις κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από περίοικο, που ειδοποίησε την Αστυνομία.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας που έφθασαν στο σημείο συνέλαβαν τον 38χρονο και τον 62χρονο, ενώ ο 35χρονος διέφυγε και αναζητείται, τα στοιχεία του πάντως έχουν ταυτοποιηθεί,

Στον τόπο της διάρρηξης, όπου διαπιστώθηκε μερική ρωγμή στον τοίχο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία επαγγελματική πρέσα και δύο σακίδια που περιείχαν ειδικά διαρρηκτικά εργαλεία και εξαρτήματα, γάντια και κουκούλα, ενώ στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν γάντια, φακός, ένα κινητό τηλέφωνο και δύο κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Σε βάρος του 62χρονου και του 35χρονου έχουν επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και άλλοι περιοριστικοί όροι, για διακεκριμένες κλοπές.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας, που διενεργεί την προανάκριση, ερευνάται τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.