Το αίτημα της ΑΕΚ για αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων της συζητήθηκε στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας την Παρασκευή και «πέρασε» καθώς είχε τη στήριξη από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. 

Στη συνεδρίαση ήταν και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ενώ οι ομάδες που είπαν «όχι» ήταν ο Ολυμπιακός και η Λάρισα. Πέρυσι, η ΑΕΚ πήρε τα χρήματα της νεοφώτιστης ομάδας, ενώ, πριν τον υποβιβασμό της, λάμβανε το ποσό που αντιστοιχεί στο τρίτο brand του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή τη θέση  κατέλαβε ο ΠΑΟΚ τη διετία που οι «κιτρινόμαυροι» απουσίαζαν από την Σούπερ Λίγκα.

Με αυτή την απόφαση η ΑΕΚ θα λαμβάνει, πλέον, το 11% των τηλεοπτικών εσόδων, και για τη φετινή σεζόν θα βάλει άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ στα ταμεία της!

Η ανακοίνωση της Λίγκας σε ότι αφορά τα θέματα που συζητήθηκαν: 

«Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Super League ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση της Προκήρυξης των Αγώνων Κατάταξης (play off) αγωνιστικής περιόδου 2016-17, σε εκτέλεση απόφασης άμεσης ισχύος της UEFA.

To Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως η συζήτηση επί των θεμάτων 1,2,3 της Ημερήσιας Διάταξης συνεχιστεί την Πέμπτη 23/3/2017.

2/ Επικυρώθηκαν κατά πλειοψηφία προηγούμενες αποφάσεις του Δ.Σ. ώστε να επανέλθει η ΠΑΕ ΑΕΚ στην προ του υποβιβασμού της εμπορική αξία για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

3/ Σε συνέχεια πρότασης του Εκπροσώπου της ΕΠΟ κ. Ζ. Βρύζα, επιτροπή της Super League θα συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις με ΕΠΟ-FIFA-UEFA σχετικά με το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και τη συμμετοχή της Super League στη Γ.Σ. και Ε.Ε. της ΕΠΟ.

4/ Ομόφωνα εξουσιοδοτήθηκαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Super League, όπως σε συνεργασία με την Price Waterhouse Coopers προβούν στην αναδιάρθρωση και τον εξορθολογγισμό των δαπανών της Super League.

5/ Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Κανονισμός Μετακινήσεων Διαιτητών.

6/ Αποφασίστηκε ομόφωνα η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης σε ημερομηνία που θα καθοριστεί, για τροποποιήσεις άρθρων του Καταστατικού.

7/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το αίτημα της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, προκειμένου το ΕΣΚΑΝ να διατηρεί τα δείγματα ελέγχων doping για χρονικό διάστημα που προβλέπεται από τους κανονισμούς της WADA.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από