Τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία θα κλείσει, αλλά και υπαινιγμούς ότι η κυβέρνηση δεν έχει την «ιδιοκτησία» του προγράμματος μεταρρυθμίσεων άφησε από το ίδιο φόρουμ ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. «Μόνο όταν υφίστανται ισότιμες σχέσεις μεταξύ των διαπραγματευόμενων μερών μπορεί να υπάρξει ιδιοκτησία προγράμματος» είπε ο Δραγασάκης, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα κλείσει και ότι η δοκιμαστική έξοδος εντός του έτους είναι εφικτή. Επέρριψε ωστόσο ευθύνη αποκλειστικά στους θεσμούς για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, λέγοντας πως «αποκλειστική αιτία των καθυστερήσεων είναι οι αποκλίνουσες απόψεις μεταξύ των δανειστών και οι αντιφατικές επιδιώξεις τους».

Ερωτηθείς για το αν και η κυβέρνηση έχει ευθύνες για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, ο Γιάννης Δραγασάκης περιορίστηκε να σχολιάσει πως «η κυβέρνηση και το έργο της έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Λιάκος

«Χρωστούν και πεθαμένοι»

Να δείξει γενναιότητα το πολιτικό σύστημα και να προχωρήσει σε διαγραφές χρεών προς την Εφορία, εφόσον αυτά κρίνονται ανεπίδεκτα είσπραξης, είπε στην τοποθέτησή του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος. «Χρωστούν κλειστές εταιρείες και πεθαμένοι» είπε χαρακτηριστικά, φέρνοντας ως παράδειγμα τον επικεφαλής της κλειστής χρηματιστηριακής Ακρόπολη, η οφειλή της οποίας μαζί με τις προσαυξήσεις έχει φτάσει τα 8 δισ. ευρώ.

«Κάθε μήνα ανακοινώνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, το 50% των οποίων αφορά πρόστιμα και προσαυξήσεις προς εταιρείες, πολλές εκ των οποίων πλέον δεν υπάρχουν» ήταν τα λόγια του.