Με αιτούντες άσυλο που θα μετεγκατασταθούν μέσα στον Μάρτιο στη Γαλλία συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα ο γάλλος πρωθυπουργός, Μπερνάρ Καζνέβ.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας επισκέφθηκε κεντρικό ξενοδοχείο, όπου γίνονταν μαθήματα γαλλικής γλώσσας και σεμινάρια πολιτιστικού προσανατολισμού σε 111 πρόσφυγες. Τα σεμινάρια οργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καζνέβ απευθυνόμενος στους πρόσφυγες υπογράμμισε ότι η Γαλλία είναι μια χώρα που έχει παράδοση υποδοχής και «είναι προσηλωμένη στο δικαίωμα του ασύλου εδώ και πολλούς αιώνες. Αποτελεί μέρος των αξιών της, αποτελεί μέρος της ιστορίας της και επιμένει να παραμείνει πιστή σε αυτό που ήταν πάντα και στο μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στους λαούς και τους πολίτες που βρέθηκαν υπό διωγμό σε κάποια στιγμή της ζωής τους». Επίσης, τους διαβεβαίωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας επιφυλάξουμε την καλύτερη υποδοχή και θα είμαστε στο πλευρό σας ώστε να βρείτε το συντομότερο δυνατόν ήρεμες οικογενειακές συνθήκες στη Γαλλία».

Τέλος, ο γάλλος πρωθυπουργός εξέφρασε την ευχή η Ευρώπη να διασφαλίσει ένα πρόγραμμα μετεγκατάστασης γι' αυτούς που έφτασαν στην Ελλάδα, «ώστε η αλληλεγγύη της Ευρώπης μπροστά σε τόσα βάσανα να μπορέσει να πραγματοποιηθεί».

Μουζάλας προς πρόσφυγες: Να θυμάστε με αγάπη την Ελλάδα

Τον Μπερνάρ Καζνέβ συνόδευε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος εξήγησε στους πρόσφυγες ότι «είστε από τους τυχερούς που μετά την πάλη με τον θάνατο και τον πόλεμο, γίνεστε δεκτοί από τη Γαλλία, μια χώρα που διδάσκει δικαιώματα στον κόσμο».

Επίσης, ο κ. Μουζάλας ζήτησε από τους πρόσφυγες να θυμούνται «με αγάπη την Ελλάδα» και πρόσθεσε: «Κάναμε πολλά πράγματα και με βάση τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, στην οποία είμαστε». Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής χαρακτήρισε την εκδήλωση «μία ακόμα πράξη στην πολύ μεγάλη βοήθεια που η Γαλλική Δημοκρατία προσέφερε στους πρόσφυγες και στην Ελλάδα» συμπληρώνοντας ότι «αυτό γίνεται ακόμα πιο σημαντικό αν σκεφτεί κανείς ότι η Γαλλία έχει χτυπηθεί ανελέητα από την τρομοκρατία και παρ' όλα αυτά συνεχίζει να εφαρμόζει τις ευρωπαϊκές οδηγίες για τη μετεγκατάσταση προσφύγων».

Συνολικά 360 πρόσφυγες θα μετεγκατασταθούν σταδιακά την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου στη Γαλλία, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος της ΕΕ. Η χώρα έχει δεχτεί 2.482 άτομα από την Ελλάδα, από την αρχή του προγράμματος μετεγκατάστασης μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2017.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από