Για «πολιτική υποκρισία» και «τραγελαφικό πολιτικό παραλήρημα», κατηγορεί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ενώ ταυτόχρονα αφήνει αιχμές για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος από πλευράς του δημάρχου, εξαιτίας πιθανής βλέψης του να ηγηθεί πολιτικού κόμματος.

Παράλληλα εγκαλεί τον κ. Καμίνη, καθώς, όπως λέει, δεν κρατούσε την ίδια στάση με τους προηγούμενους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, παρά το γεγονός ότι είναι έξι χρόνια δήμαρχος.

Τα παραπάνω αποτελούν απάντηση του κ. Τόσκα, σε δηλώσεις του κ. Καμίνη κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στο ραδιόφωνο του Σκάι, όπου κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό να παραιτηθεί, καταλογίζοντάς του ευθύνες για αύξηση της ανομίας στην Αθήνα, που σχετίζεται με τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, επισημαίνοντας ότι παρατηρείται ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης την τελευταία εικοσαετία.

Μετά τις δηλώσεις αυτές, εκδόθηκε ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η οποία αναφέρει:

«Η πολιτική υποκρισία του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη σήμερα αποκαλύφθηκε. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο ίδιος δήμαρχος αφού έκανε τη διαπίστωση ότι τα τελευταία 20 χρόνια η κατάσταση στην Αθήνα έχει επιδεινωθεί ραγδαία, ζήτησε εκ νέου την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κάνει ότι δεν βλέπει τις διαδοχικές, μεθοδικές και αποτελεσματικές επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας κατά της διακίνησης ναρκωτικών τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε περιοχές που επί δεκαετίες δεν γίνονταν τέτοιες αστυνομικές επιχειρήσεις.

Αν ο κ. Καμίνης έχει μύχιες πολιτικές βλέψεις να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς είναι δικαίωμά του. Είναι απορίας άξιο, όμως, γιατί δεν επέδειξε τον ίδιο αντιπολιτευτικό οίστρο απέναντι στους διατελέσαντες υπουργούς Προστασίας του Πολίτη τα τελευταία έξι χρόνια καθότι ο ίδιος είναι δήμαρχος Αθηναίων από το 2011».

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν θεωρεί πολιτικό αντίπαλο τον δήμαρχο Αθηναίων και δεν θα τον ακολουθήσει στο τραγελαφικό πολιτικό παραλήρημα των επανειλημμένων προσωπικών επιθέσεων. Δήμος και Πολιτεία έχουν ένα κοινό αντίπαλο, τα προβλήματα των πολιτών. Ας το κατανοήσει για να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο πέρα στον αντικειμενικό στόχο. Και αυτό εάν κοινός στόχος είναι η βελτίωση της ζωής των Αθηναίων κι όχι η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Αριστεράς λόγω κεντροαριστερών επιδιώξεων».