Μία ακόμη αποκάλυψη για συνομιλίες στελέχους της κυβέρνησης Τραμπ με ρώσο πρεσβευτή φέρνει ξανά τον Ντόναλντ Τραμπ σε δύσκολη θέση. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Washington Post», οι συνομιλίες διεξήχθησαν μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς και του ρώσου πρεσβευτή Σεργκέι Κίσλιακ τον Σεπτέμβριο. Οι Δημοκρατικοί ζητούν τώρα μετ’ επιτάσεως την παραίτησή του, καθώς ο Σέσιονς δεν αποκάλυψε τις επαφές αυτές στη διάρκεια της ακρόασής του για την έγκριση του διορισμού του στο αξίωμα του υπουργού.

Σύμφωνα με την «Washington Post», η μία από τις ιδιωτικές συναντήσεις του Σέσιονς, ο οποίος τότε ήταν γερουσιαστής, με τον έγινε στο γραφείο του πρώτου τον Σεπτέμβριο, σε μια περίοδο κατά την οποία, σύμφωνα με στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, βρισκόταν στο αποκορύφωμά της μια εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων που προσάπτονται στη Ρωσία με στόχο να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

«Τώρα, μετά την ψευδορκία του στο Κογκρέσο σχετικά με τις επικοινωνίες που είχε με τους Ρώσους, ο υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να παραιτηθεί» ανέφερε σε δήλωσή της, η ηγέτης των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

«Ο Σέσιονς δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα τού επικεφαλής τήρησης των νόμων στη χώρας μας και πρέπει να παραιτηθεί», πρόσθεσε.

Συνομιλίες με τον πρέσβη της Ρωσίας είχε και ο Μάικλ Φλιν, τέως πλέον σύμβουλος του προέδρου σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας, προτού όμως ορκιστεί ο Τραμπ. Οι αποκαλύψεις εκείνες έφεραν την παραίτησή του.