Την υποστήριξη της Μάλτας στις επιδιώξεις της κυπριακής κυβέρνησης στο Κυπριακό εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζόζεφ Μουσκάτ, ο οποίος συναντήθηκε στη Λευκωσία με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Ο κύριος Μουσκάτ τόνισε ότι η Μάλτα θα κάνει ότι «μπορεί ρεαλιστικά για να υποστηρίξει την προσπάθεια της Λευκωσίας και να καλέσει όλα τα μέρη να επιστρέψουν στο τραπέζι των συνομιλιών».

Αναφερόμενος στα θέματα της ατζέντας της μαλτέζικης Προεδρίας της ΕΕ, που απασχολούν το σύνολο των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ότι είναι σημαντικό πως σύσσωμη η Ένωση προσεγγίζει με ενότητα το θέμα της εξωτερικής μετανάστευσης, διότι τώρα, όπως είπε, θα πρέπει να συζητηθούν και οι εσωτερικές πτυχές της μετανάστευσης.

Ο Τζόζεφ Μουσκάτ χαρακτήρισε πολύ σημαντική εξέλιξη την κοινή διακήρυξη της Κομισιόν για τη Λευκή Βίβλο, που παρουσίασε την Πέμπτη ο πρόεδρός της, για τα πέντε πιθανά σενάρια για την εξέλιξη της κατάστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό της Μάλτας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τον διαβεβαίωσε για την ειλικρινή βούληση των Ελληνοκυπρίων για την εξεύρεση λύσης, «που δεν αφήνει νικητές και ηττημένους και που θα ανταποκρίνεται στις ανησυχίες και τις προσδοκίες όλων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από