Να καταθέσει τις προτάσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» επίσημα και όχι «μέσω ανεπίσημων διαρροών στον Τύπο, είτε μέσω κειμένων επιτροπών που δεν δεσμεύουν πολιτικά την κυβέρνηση όπως μέχρι τώρα», καλεί τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Αφορμή, τα όσα ανέφερε ο υπουργός σε σημερινή συνέντευξη του, σχετικά με τη στάση της ΚΕΔΕ στη σχετική διαδικασία του διαλόγου που προηγήθηκε.

Ο κ. Πατούλης, επισημαίνει ότι στην αρμόδια επιτροπή, η ΚΕΔΕ κατέθεσε «επίσημες θέσεις και προτάσεις» σε αντίθεση με ότι έπραξε η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δηλώνει ότι «η αυτοδιοίκηση Α' Βαθμού είναι η Εθνική Ελλάδος. Γιατί είμαστε ο μόνος θεσμός του οποίου οι αιρετοί εκπρόσωποι διαθέτουν τόσο ισχυρή πολιτική και λαϊκή νομιμοποίηση, αφού εκλέγονται με ποσοστά άνω του 50%.

Δεν στηρίζουν την πολιτική τους διαδρομή και πορεία σε «αταίριαστες συμμαχίες». Επίσης αναφέρει « θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι και ο υπουργός Εσωτερικών φορά τη φανέλα Εθνικής Ελλάδος και είναι υπουργός όλων των Ελλήνων και όλης της αυτοδιοίκησης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από