Μετά τη συνάντηση με τον ιταλό υπουργό Συγκοινωνιών Γκρατσιάνο Ντελρίο, οι ιταλοί οδηγοί ταξί αποφάσισαν να λύσουν την απεργία που ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη, διαμαρτυρόμενοι για τη θέση της κυβέρνησης στο θέμα των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό, και συγκεκριμένα με τη διαδικτυακή εφαρμογή Uber.

Η ιταλική κυβέρνηση δεσμεύθηκε να ξεκινήσει άμεσα κοινωνικό διάλογο με στόχο συνολική ρύθμιση που θα περιλαμβάνει και τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό, στα οποία βασίζεται η εφαρμογή Uber και την οποία οι ιταλοί ταξιτζήδες κατηγορούν για αθέμιτο ανταγωνισμό και φοροδιαφυγή. Τα αποτελέσματα του κοινωνικού διαλόγου, που θα αρχίσει τηνΤετάρτη, θα ανακοινωθούν μέσα σε ένα μήνα.

Η συμφωνία προέκυψε μετά τα έντονα επεισόδια που προκλήθηκαν την Τρίτη και είχαν ως αποτέλεσμα την προσαγωγή τεσσάρων διαδηλωτών και τον τραυματισμό αντίστοιχου αριθμού αστυνομικών.

Στις πορείες των οδηγών ταξί κατάφεραν να παρεισφρήσουν και βίαια στοιχεία της ακροδεξιάς, που ανέβασαν αισθητά την ένταση των προκλήσεων. Διαδηλωτής, μάλιστα, φωτογραφήθηκε στο κέντρο της Αιώνιας Πόλης με σιδηρογροθιά.

Τα εικοσιένα συνδικάτα των ιταλών οδηγών ταξί συμφώνησαν με την πρόταση της κυβέρνησης και θα παρουσιάσουν σήμερα, αναλυτικά, τη συμφωνία στα εγγεγραμμένα μέλη τους.