Οι αλλαγές του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποδείχτηκαν «χρυσές» στο Ντραγκάο καθώς με γκολ των Πιάτσα και Ντάνι Αλβες, η Γιουβέντους νίκησε 2-0 την Πόρτο και ουσιαστικά, μπορεί να σκέπτεται την αντίπαλο της στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αντίθετα, η Σεβίλλη παρότι κυριάρχησε σχεδόν σε όλο το ματς κόντρα στη Λέστερ, δέχτηκε γκολ και πλέον θα πάει στη ρεβάνς στο Κινγκ Πάουερ να υπερασπιστεί τη νίκη με 2-1.

Πόρτο-Γιουβέντους 0-2

Στο Ντραγκάο, η Γιουβέντους είχε τον έλεγχο του αγώνα από το α’ μέρος. Σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο και η αποβολή του Αλεξ Τέγες στο 27’. Ο βραζιλιάνος μέσος άφησε την Πόρτο με δέκα παίκτες, καθώς σε διάστημα 73 δευτερόλεπτα πήρε δύο κίτρινες κάρτες για σκληρά μαρκαρίσματα. Στην καλύτερη στιγμή της Γιουβέντους στο διάστημα αυτό, ο Ντιμπάλα είχε σουτ στο δοκάρι (45+1). Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο β’ μέρος και τελικά κατάφερε να πετύχει το γκολ στο 72’ με τον 21χρονο Κροάτη μέσο, Μάρκο Πιάτσα. Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ντάνι Αλβες (μόλις είχε μπει στο παιχνίδι) να «νικήσει» τον Κασίγιας για το 2-0.

ΠΟΡΤΟ (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Κασίγιας, Περέιρα, Μαρκάνο, Τέλες, Φελίπε, Ντανίλο, Μπραχίμι (73΄ Γιότα), Νέβες (61΄ Κορόνα), Ερέρα, Αντρέ Σίλβα (30΄ Λαγιούν), Σοάρες

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ (73΄ Ντάνι Άλβες), Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Κουαδράδο (67΄ Πιάτσα), Ντιμπάλα (86΄ Μαρκίζιο), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν

Σεβίλλη-Λέστερ 2-1

Στο Σάντσεθ Πιθχουάν η Σεβίλλη θέλησε να βάλει τις βάσεις από το α’ μέρος. Αρχικά έχασε πέναλτι, όταν ο Σμάιχελ απέκρουσε το σουτ του Κορέα (14’), όμως, άνοιξε το σκορ στο 25’ με κεφαλιά του Σαράμπια ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Εσκουδέρο. Στο β’ μέρος, η Σεβίλλη συνέχισε να πιέζει είχε μία σπουδαία φάση με τον Βιτόλο (δοκάρι στο 50’) και τον Σαράμπια (56’ σουτ άουτ). Στο 62’ έγινε το 2-0 από τον Κορέα, ο οποίος πήρε την ασίστ από τον Γιόβετιτς. Η Σεβίλλη προσπάθησε να διαχειριστεί το προβάδισμα, αλλά κόντρα στη ροή του ματς, η Λέστερ κατάφερε να μειώσει με τον Βάρντι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Ντρινκγουώτερ. Η Σεβίλλη είχε ευκαιρία για γκολ στο 88′, αλλά η κεφαλιά του Ραμί προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι. Η ισπανική ομάδα τέλειωσε το ματς με 22 τελικές και 68% κατοχή της μπάλας. Η Λέστερ είχε οκτώ τελικές.

ΣΕΒΙΛΗ (Χόρχε Σαμπάολι): Ρίκο, Φερέιρα, Νασρί, Κορέα (63΄ Ιμπόρα), Ενζονζί, Γιόβετιτς, Σαράμπια, Εσκουδέρο, Βιτόλο, Ραμί, Λενγκλέ (55΄ Καρίκο)

ΛΕΣΤΕΡ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Σμάιχελ, Ντρινκγουότερ, Μόργκαν, Χουτ, Μούσα (58΄ Γκρέι), Βάρντι, Ολμπράιτον (88΄ Αμαρτέι), Σίμπσον, Εντιντί, Μαχρέζ, Φουχς