Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διαδικασία εγγραφής στα μητρώα μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης.

Η διαδικασία ξεκίνησε τη Δευτέρα εν μέσω έντασης στην έδρα της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος, στη Μιχαήλ Καλού 6. Η κατάσταση φαίνεται πως ξέφυγε και οι λεκτικοί προπηλακισμοί αρχικά εξελίχθηκαν σε χειροδικίες, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ένα άτομο διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Από το μεσημέρι της Τρίτης, όταν επιχειρήθηκε να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία εγγραφής μελών στο μητρώο της οργάνωσης νέων της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, άρχισαν και πάλι διαπληκτισμοί ανάμεσα σε περίπου 50 άτομα και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής εντός του κτιρίου, με αποτέλεσμα να επέμβει η Αστυνομία.

Πριν από δύο μήνες, τον προηγούμενο Δεκέμβριο, είχαν σημειωθεί επεισόδια στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που κατέληξαν σε «διαγραφές» στη «γαλάζια» νεολαία. Μετά τη διάλυση και επανασύσταση της ΟΝΝΕΔ έχουν δημιουργηθεί δύο συγκρουόμενα στρατόπεδα στη νεολαία της παράταξης στη συμπρωτεύουσα.

«Τα μητρώα θα ξεκινήσουν εκ του μηδενός»

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με ανακοίνωση, είχε γνωστοποιήσει ότι τα μητρώα μελών της στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν εκ του μηδενός. Στην ανακοίνωσή της η κεντρική διοίκηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων ανέφερε ότι τα μητρώα μελών της οργάνωσης θα ήταν ανοιχτά από τη Δευτέρα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή και την επόμενη εβδομάδα Τρίτη και Τετάρτη.

Στην ίδια ανακοίνωση προβλεπόταν ότι «την εποπτεία των εγγραφών θα αναλάβει η Διοικούσα Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης» και ότι «για τη διεξαγωγή των εγγραφών εφαρμόζονται οι διατάξεις του Καταστατικού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων σε συνδυασμό με την παρούσα. Για την εγγραφή είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής και ακαδημαϊκής ταυτότητας».

Από τη διαδικασία εγγραφής εξαιρέθηκαν όσοι έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα και έχουν διαγραφεί από τα μητρώα της ΟΝΝΕΔ ή και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από το συνέδριο επανίδρυσης και μετά.

«Αφού δημιουργηθούν τα νέα μητρώα μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης και ολοκληρωθούν όλες οι αναγκαίες για την οριστικοποίησή τους διαδικασίες, θα εκδοθεί νέα εγκύκλιος για την εκλογή Συμβουλίων Σχολών και εκλεκτόρων για την Γραμματεία Πόλης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων, Γιάννης Αναστασόπουλος.